15 вересня 2019 10:51

Леонид КУЧУК: "Заходить в Премьер-лигу лифтером не нужно"

Головний тренер «Руху» Леонід Кучук поділився враженнями після розгрому над «Черкащиною» з рахунком 6:1.


– Мене вже цікавить наступна гра, а цю я вже забув. Потрібно набрати 25 залікових пунктів, щоб не вилетіти, а 35 балів, щоб не грати перехідні матчі. Ось це найперші плани команди. Далі побачимо. Плани можна будувати, як на весілля, а згодом… Завдання потрібно виконувати почергово. До Прем’єр-ліги потрібно бути готовим у всіх відношеннях. Не лише я маю цього хотіти, або гравці. Все має бути зроблено під елітний дивізіон. Заходити в Прем’єр-лігу «ліфтером» не потрібно. Спокійно готуємося до наступного етапу. Як тільки наберемо 25 очок, тоді будемо думати про наступні плани.

– Прокоментуйте чутки про те, що «Рух» може об’єднатися з однією з львівських команд.

– Це де таке пишуть? Я собі це навіть не уявляю. Навіщо це робити? Є львівські команди, які грають в Прем’єр-лізі. Ми поки боремося у Першій лізі України. Попереднього року ми боролися за те, щоб не вилетіти. Зараз напевно щастить. Потрібно добре грати й брати очки в будь-якому матчі. От і все. Я знаю випадки коли перед командою ставлять завдання, а згодом це завдання створює такий тиск на гравців, що їх ледве можна привести до тями. Для нас важлива наступна гра. До наступного суперника будемо готуватися вже в автобусі.

– В «Руху» порівняно з іншими командами Першої ліги України багато легіонерів. Як їх залучаєте?

– В нас лише три легіонери. Є молоді, є трохи старші. Вони відповідають цьому рівню. Чому й ні? Потрібно хвалити всю команду. Всі себе проявили, хоча й був непростий матч в обідній час. Здавалося б поле рівне, але воно дуже непросте, адже занадто м’яке, немов подушка. Спершу потрібно було адаптуватися до м’яча, до поля. Ми граємо м’ячем фірми Puma, а це зовсім інший м’яч, аніж Select. Потрібно вміти грати в будь-яких умовах. Хлопці молодці, швидко адаптувалися. Лише випадковість могла нам завадити в цьому матчі.