12 вересня 2019 16:14

Роман ЯРЕМЧУК: "Если бы пару футболистов из "Динамо" играли в чемпионате Бельгии, то они бы уже имели на руках приглашения от топ-команд"

Роман Яремчук дав дуже детальне інтерв’ю програмі ПРОФУТБОЛ про особливості тренувань в збірній, деталі трансферних перемовин із Ромою.


Публікуємо те, що не увійшло в телевізійну версію. А тут багато цікавого. Зокрема Яремчук розповідає про те, яка знаменна подія в особистому житті максимально позитивно вплинула на його кар’єру:

- Слава Богу: народилася дитина у мене, став батьком, став відповідальнішим. Це теж впливає на мене. Десь трошки фарт з’явився, і взагалі почав серйозніше відноситися до гольових моментів. Слава Богу, голи прийшли

Також нападник збірної України і бельгійського Гента докладно пояснив, яка травма у нього була напередодні:

- У мене давно проблеми з п’ятою. Це не ахілл, а саме п’ята. Місяці два тому, минулого разу був у збірній і теж мав цю проблему. Я відіграв велику кількість матчів зараз, тож був час підлікуватися. Порадився з лікарями збірної, клубу і вони пояснили, що це найбільш комфортний час, щоб зробити цю процедуру: “Візьмеш собі паузу 5 днів”. Я зробив і зараз набагато краще себе почуваю.

Також Роман Яремчук поділився своїми сподіваннями на Лігу Європи із Гентом, згадав про Динамо та розповів, що може чекати українців у Бельгії:

- Я от дивлюсь за футболістами Динамо: наприклад, якби пару футболістів з Динамо грали у чемпіонаті Бельгії, то вони би вже мали на руках пару запрошень від топ-команд, сто відсотків…

Але певно на Україну не дивляться так, як на ринок. Брати молодих, перепродавати… Більше Європа, Бельгія. Вони беруть молодих, перепродають, роблять бізнес, а Україна якось відійшла в сторону.

Не такий сильно тактичний там футбол, якщо наприклад зі збірною порівнювати, але дуже фізичний, витривалий. Якщо ти там не готовий фізично, то тобі буде дуже важко. Відкритий футбол, є багато гольових моментів і легше себе показати.

Легше ніж в Україні, де команди закриваються, наприклад, як проти Динамо, і шо ти покажеш? 10 чоловік у штрафній стоїть – без шансів.

Спілкувався з хлопцями з Динамо. Кажуть, що, звичайно, їм не приємно зараз, що на них виливають дуже багато бруду. Кому не ліньки, всі їх обговорюють. Вони не можуть виграти вже 5 матчів, в них психологічна яма. Вони через те дуже переживають…