9 вересня 2019 15:08
1

Лед тронулся. Спустя 15 лет Михайличенко наконец одержал победу во главе "Динамо"

Напередодні київське "Динамо" нарешті здобуло першу перемогу під керівництвом Олексія Михайличенка після його другого приходу на місток головного тренера столичного клубу.


Ця перемога відбулася не в офіційному матчі, а у товариському – динамівці без збірників спокійно розібралися з друголіговим херсонським "Кристалом" (6:0).


Нагадаємо, що Михайличенко вперше став головним тренером "Динамо" у 2002 році, й очолював команду трохи більше двох років. Після нічиєї з "Іллічівцем" у чемпіонаті та поразки від "Трабзонспора" у кваліфікації Ліги чемпіонів Ігор Суркіс вирішив звільнити наставника, який до того виграв з командою два чемпіонства.


Вдруге, як відомо, Михайличенко був призначений головним тренером "біло-синіх" 15 серпня нинішнього року. А це означає, що Олексій Олександрович відчув смак перемоги на чолі рідної команди 15 років опісля – востаннє під його керівництвом "Динамо" перемагало "Олком" у Кубку України 6 серпня 2004 року.


Так, якщо пригадати, то Михайличенко керував динамівцями ще й у 2012 році, коли Олегу Блохіну зробили операцію. Але тоді Олексій Олександрович працював з позначкою "в. о.", тому цей нюанс ми не беремо до уваги.


Вчорашній матч з "Кристалом" запам’ятається тим, що новий керманич столичного колективу не вдався до замін. Сирота, Дмитрук, Романчук, Янаков і Сухоручко, які були заявлені на матч, так і просиділи всю гру на лаві запасних. За 25 хвилин до завершення зустрічі вони почали активно розминатися під наглядом Віталія Кулиби, проте ніхто з них так і не отримав ігрового часу. Зате кожен отримав фізичні навантаження від Олега Гусєва після поєдинку. І поверталася ця п’ятірка у роздягальню, напевне, втомленішою, ніж основа.


Усі 90 хвилин у воротах "Динамо" відстояв Георгій Бущан. Травмований Денис Бойко брав участь у передматчевій розминці, але не на повну силу. Перший номер киян працював лише над дальніми і короткими передачами. Також до основних воротарів приєднався і Артем Малиш, але він також працював не у воротах.


Знову зауважимо, що "Динамо" відіграло матч проти "Кристала" без замін. Як пояснив Михайличенко після фінального свистка, він хотів дати навантаження гравцям, які не мали практики: "Збірники грають, а тим, хто залишився, потрібно бути в ігровому ритмі. Багато футболістів не мали ігрової практики, тому з підготовчої точки зору це дуже важлива гра".


Як би там не було, а лід, як кажуть, скрес – "Динамо" здобуло першу перемогу під керівництвом Олексія Михайличенка у 2019 році. І тепер, враховуючи успіхи збірників, з хорошим настроєм готуватиметься до матчу УПЛ з "Десною".

Вы серьезно?) таварняк с второлиговой командой?)) второлиговой УПЛ, заметьте, не АПЛ, не Ла Лиги)