9 вересня 2019 12:17

Руслан МАЛИНОВСКИЙ: "В сборной Украины хватает техничных игроков"

У виїзному поєдинку відбору Євро-2020 із командою Литви півзахисник збірної України Руслан Маліновський у своїй звичній манері ударом здалеку забив м'яч, який допоміг синьо-жовтим здобути розгромну перемогу.


— У цьому матчі, перш ніж забити, у мене було кілька спроб, але не зовсім вдалих, — уточнює гравець італійської «Аталанти». — На штучному газоні треба було якомога частіше турбувати воротаря суперника здалеку. На такому покритті йому складніше реагувати на відскоки м'яча. Приховувати не буду, я задоволений, шо саме мій гол допоміг досягти крупної перемоги над господарями, тим паче, що ми порадували злагодженими діями.


— У тебе це був третій м'яч, забитий за збірну, а в Марлоса — перший. Встигли його привітати з дебютним голом?

— Так. Він цього разу відмінно відкривався, виконав великий обсяг чорнової роботи й награв на свій гол. Молодець!


— Те, що трибуни п'ятитисячної арени у Вільнюсі були майже повністю заповнені українськими вболівальниками, якось вплинуло на хід поєдинку?

— У нашому успіху є чимала заслуга фанів. Справді, складалося враження, шо ми граємо в рідних стінах. Переконаний, нам вдалося віддячити їм за підтримку якісним футболом.


— Уже стало своєрідним ритуалом, що після переможних матчів гравці нашої збірної підходять до трибун і разом з уболівальниками, синхронно плескаючи, скандують: «Україна!»

— Так, це дійсно стало приємною традицією. Ми й надалі докладатимемо зусиль, щоб вона не переривалася. Хоча вдосконаленню немає меж. От і ми, зокрема, у другому таймі були небезгрішні, помилялися біля свого штрафного майданчика. Добре, що все обійшлося. Зрештою, вважаю, що ми повністю контролювали хід подій на полі, діяли із запасом і за необхідності могли додати обертів, створивши ще більшу напругу у володіннях литовців. Хоча цього дня на першому плані був результат. Нам багато що вдавалося в центральній зоні завдяки чітким комбінаціям між лініями, потім м'яч опинявся в наших крайніх захисників, які сміливо йшли вперед, до чого господарі не завжди були готові...


— Відчувалося, що й ви з партнерами від таких злагоджених дій отримуєте задоволення.

— У нашій збірній вистачає технічних виконавців. Тож, хоч газон і був штучним, але головне — рівним, у нас багато чого виходило з домашніх заготовок.


— Ситуація в нашій групі складається так, що у випадку перемоги в домашньому поєдинку з тими самими литовцями збірна України може достроково здобути путівку до фінальної частини Євро...

— Знаєте, наразі в нас на черзі спаринг із нігерійцями. Тому всі думки — про цей матч. От коли настане час готуватися до другого протистояння з литовцями, тоді й поговоримо про наші шанси більш конкретно.