7 вересня 2019 07:56
3

Сербия - Португалия: почему Украине выгодно болеть за Роналду и компанию

Як відомо, сьогодні відбудуться матчі 5-го туру кваліфікаційного етапу до ЄВРО-2020 у групі B.


О 19:00 збірна України у Вільнюсі гратиме проти Литви, а о 21:45 розпочнеться поєдинок Сербія - Португалія.


Нагадаємо, що наразі Україна лідирує у групі, маючи 10 очок після чотирьох ігор. В активі Люксембургу та Сербії по 4 бали, але у балканців зіграно на одну зустріч менше. Португалія набрала 2 пункти у двох поєдинках, а Литва – 1 у трьох.


Також уточнимо, що прямі путівки на ЄВРО-2020 отримають дві кращі команди з кожної групи, тобто Україні потрібно не опуститися на третє місце.



Розглянемо матч Сербія - Португалія, а саме – те, який підсумок буде вигідний українській команді.


За нинішньої ситуації, що склалася у групі, аби оформити путівку у фінальну частину якомога раніше, "синьо-жовтим" потрібно все ж вболівати за перемогу Португалії.


Якщо чинні чемпіони Європи сьогодні виграють, то у Люксембургу та Сербії після чотирьох матчів буде по 4 очки. І вони гратимуть між собою у 6-му турі. А це означає, що або серби, або люксембуржці недорахуються балів в очному протистоянні. І тільки та збірна, яка виграє, ще матиме шанси нав’язати боротьбу українцям.


За умови перемог України над Литвою та Португалії над Сербією...:


Але і після цього тій команді, яка виграє, буде важко випередити підопічних Андрія Шевченка. Справа у тому, що за рівної кількості очок Україна точно випередить Люксембург (адже вже двічі обіграла цю збірну), і майже напевно – Сербію (бо не віриться, що балканці вдома розгромлять "синьо-жовтих" з рахунком 6:0 і більше).


...і за умови перемоги Сербії над Люксембургом:


...і за умови перемоги Люксембургу над Сербією:


Звичайно, ми розглядаємо подібний розклад у групі тільки за умови того, що Україна сьогодні візьме три очки у Литві. Тоді у нашої команди буде 13 очок. І якщо Португалія переможе Сербію, то максимум, який зможуть набрати серби чи люксембуржці у групі, – 16 балів.


Неважко порахувати, що українцям, беручи до уваги все вищезазначене, вистачить здобути одну перемогу, аби гарантувати собі путівку на ЄВРО-2020. А якщо Сербія програє Португалії, а потім зіграє внічию з Люксембургом, то команді Шевченка може вистачити навіть 1 очка у завершальних трьох поєдинках...


...і за умови нічиєї між Люксембургом і Сербією:


Зрозуміло, що, за умови непрограшу Сербії у домашній зустрічі з Португалією, ситуація буде зовсім іншою, шанси балканців на одне з двох місць – вищими, а ситуація у групі – ще більш заплутаною.


Але це все буде згодом. Наразі ж Україні потрібно обіграти Литву у Вільнюсі...


Примітка. У таблиці прописані уявні перемоги/поразки з рахунком 1:0 і нічиї 0:0, тому на різницю м’ячів не варто звертати уваги.

Почему-то мне кажется, в этом турнире сборной уже не нужно будет зависеть от игр своих соседей. Если не допустят глупых ошибок, возможно, даже первое место никуда не уйдет
Ну Португальцы сильно жопу рвать не будут,они уже попали на Евро так как выиграли лигу Наций.
Сховати
Bezbash, никуда они еще не попали...