4 вересня 2019 22:29

Первая лига. "Агробизнес", "Металлист 1925", "Рух" и "Авангард" одержали победы в матчах 7-го тура

Черговий тур чемпіонату першої ліги знову проводився в один день — 4 вересня. Центральний поєдинок відбувся в Краматорську, де «Авангард»

приймав «Інгулець».


Родзинкою цього протистояння було те, що сьогодні виповнилося 54 роки керманичу господарів — Олександру Косевичу, й місцеві футболісти, звісно, прагнули привітати його перемогою. Водночас «Інгульцю» після втрати в попередньому турі вдома очок у грі з «Минаєм» треба було надолужувати згаяне. Хоча слід зазначити, що останнім часом команда з Донеччини є незручним суперником для підопічних Сергія Лавриненка.


Дебют був за господарями, й уже на 14-й хвилині їм вдалося забити швидкий гол: відзначився Вадим Яворський. Надалі м’ячем частіше володіли гості, але до гострих моментів біля воріт «Авангарду» справа не доходила. Проте на 60-й хвилині універсал «Інгульця» Ніка Січінава зрівняв рахунок. Однак раділи гості недовго, бо в наступній атаці невгамовний Яворський удруге змусив капітулювати кіпера гостей Богдана Шуста. Гості могли врятуватися від поразки, але Олександр Мішуренко схибив з 11-метрової позначки.


Що ж до новоспеченого лідера, то «Агробізнес» після вдалих виступів у рідних стінах завітав у гості до «Черкащини», якій поки що бракує стабільності. І хоча територіальною перевагою володіли подоляни, рахунок відкрили господарі після реалізованого Олександром Медведем пенальті. Проте це не вибило з колії підопічних Остапа Маркевича, й невдовзі Сергій Семенюк вирівняв становище. А на початку другого тайму гості вийшли вперед після автоголу Анатолія Бурліна. 1:2. На 59-й хвилині «Агробізнес» удруге був покараний пенальті, проте Андрій Сторчоус свій шанс відзначитися змарнував. Футболісти з Волочиська перемагають і продовжують очолювати турнірну таблицю.


«Металург» є останнім, хто ще не пізнав радості перемоги в поточному турнірі. А тут ще черговий опонент, «Рух», наприкінці серпня налагодив командні дії й закріпився в чільній групі. Перевага львів’ян у класі відчувалася, і, відкривши рахунок наприкінці першого тайму, вони домоглися свого.


Слід віддати належне футболістам «Металіста 1925», які зуміли в Горішніх Плавнях завдяки вдало проведеним замінам перехопити ініціативу й здобути вольову звитягу над «Гірником-Спорт». На гол Антона Котляра влучними ударами відповіли Віталій Кольцов і Ярослав Ямполь.


Продовжує тішити своїх прихильників «Минай», який успішно виступає відразу на двох фронтах, пробившись до третього попереднього раунду Кубку України. Закарпатці дуже впевнено провели перший тайм поєдинку з «Балканами». Дубль оформив Анатолій Нурієв, що дозволило йому з п’ятьма м’ячами очолити гонитву голеадорів, до того ж гості залишилися в меншості після вилучення Сергія Платунова. На 71-й хвилині міг зробити рахунок розгромним Олег Маїк, проте він не реалізував пенальті. Футболісти «Балкан» боролися до кінця, й Олексію Чернишову вдалося скоротити відставання до мінімуму, змусивши понервувати керманича господарів Василя Кобіна.


Тривалий час шляхи «Миколаєва» й «Чорноморця» не перетиналися. І ось нарешті сьогодні ці суперники з’ясовували стосунки в календарному матчі чемпіонату, а 25 вересня жереб звів їх у третьому попередньому раунді Кубку України. До речі, нарікання головного тренера одеситів Ангела Червенкова на проблеми із завершенням атак клубне керівництво почуло, й кілька днів тому лави «Чорноморця» поповнив відомий нападник Олександр Ковпак. Але сьогодні оборона переважала атаку й суперникам довелося задовольнитися нульовою нічиєю.


7 тур


04.09.2019


«Гірник-Спорт» — «Металіст 1925» — 1:2

«Авангард» — «Інгулець» — 2:1

«Волинь» — «Кремінь» — 3:0

«Черкащина» — «Агробізнес» — 1:2

«Минай» — «Балкани» — 2:1

«Металург» — «Рух» — 0:1

«Прикарпаття» — «Оболонь-Бровар» — 0:2

«Миколаїв» — «Чорноморець» — 0:0