2 вересня 2019 09:16

Руслан РОТАНЬ: "Надеемся, что чемпионы мира из команды U-20 быстро вольются в наш коллектив"

1 вересня, на день раніше, ніж передбачалося, у Запоріжжі підготовку до відбірних матчів Євро-2021 (U-21) проти Фінляндії (6 вересня) й Мальти (10 вересня) розпочала молодіжна збірна України.


Про останні новини з табору синьо-жовтих розповів головний тренер команди Руслан Ротань.


— Руслане Петровичу, перше тренування молодіжної збірної України відбулося в неділю...


— Саме так. Щоправда, працювали ми не в повному складі, адже цього дня свої матчі проводили «Шахтар», «Динамо», «Зоря» й «Олімпік», за які виступають футболісти нашої команди.


— Зайвий день підготовки до офіційних поєдинків для тренера збірної — неоціненний скарб?


— Звичайно. Ми сказали хлопцям, що в нас кожен день роботи — на вагу золота, оскільки ми вперше зібралися в такому складі.


— 10 гравців із нинішнього складу — чемпіони світу U-20. Чи вистачить часу вам і вашим помічникам, щоб ці виконавці зрозуміли принципи гри молодіжної збірної?


— Хлопці стали чемпіонами світу, а це вже говорить про їхнє ставлення до справи, тому ми сподіваємося, що вони швидко увіллються до нашого колективу, який, вірю, стане значно сильнішим.


— В якому ключі проходитиме робота збірної?


— Насамперед потрібно відновити хлопців після матчів за клуби, звести їх стан до спільного знаменника. Основну ж частину підготовки буде присвячено тактичній роботі.


— Фінів уже ретельно вивчили?


— Тренерський штаб — так. А футболістів почнемо знайомити з фінської «молодіжкою» з понеділка, коли збереться вся команда. Інформації в нас вистачає.


— Чим вирізняється наш найближчий суперник?


— Перш за все це дисциплінована команда, яка компактно грає, непогано пресингує. Для опонентів вона створює мінімум простору, а це говорить про те, що на нас чекає непростий поєдинок. Два роки тому, по суті, ця фінська збірна не пустила збірну України до фінальної частини юнацького Євро, обігравши в еліт-раунді. Тому ще раз скажу, що до нас у гості їде непростий суперник, але ми налаштовані тільки на перемогу.