29 серпня 2019 13:58

Дмитрий МИХАЙЛЕНКО: "Премьер-лига меняет всех"

Головний тренер СК «Дніпро-1» Дмитро Михайленко відповів на питання журналістів напередодні матчу чемпіонату країни проти ковалівського «Колосу».


— З якими думками очікуєте матч проти «Колосу», який за минулий рік встиг стати для дніпрян принциповим суперником?

— Думки позитивні. Ми повинні виходити перед нашими вболівальниками і показувати хорошу гру, і, перш за все, здобувати перемогу. Вже незручно перед вболівальниками, адже ми два поспіль матчі на своєму полі програли, тому дуже чекаємо найближчого матчу. Ми поспілкувалися із хлопцями: зараз дуже важливо ні на кого не перекладати відповідальність за невдачу у грі зі «Львовом» — ні на суддів, ні на партнерів, а бути чесними перед собою і розібратися, що не вийшло у минулому матчі, і виходити з великим бажання перемогти найближчої суботи.


— Наскільки змінився «Колос» у порівняні з тим, якою команда була у Першій лізі?

— УПЛ змінює усіх: футболісти і думають, і грають по-іншому. Я маю на увазі дебютантів, тобто це стосується і нас, і «Колос». Зараз вони грають більш прагматично і обережно, тому що ціна помилок збільшується, і так само, як ми, вони пропускали прості м’ячі. Ми подивилися їх – команда добре грає у захисті, досить обережно діє в атаці і добре сама карає за помилки, а ті сім очок, які зараз команда має – їх ковалівці цілком заслужили.


— У команди напередодні матчу з «Колосом» кадрові проблеми у центрі оборони. Для себе вже зрозуміли, як їх вирішити?

— Зараз будемо у процесі тренування вирішувати це завдання. Є складнощі: ані Лопирьонок, ані Папа Гуйє грати не можуть. Зараз будемо виходити з цієї ситуації. Поки що чіткого рішення немає.


— Вчора відбулося жеребкування Кубка України. З якими думками ви зустріли новину про суперника, адже «Агробізнес» для вас досить знайома команда?

— Так, провели з ними три матчі. Сприйняли жереб нормально, щоправда трохи далеко добиратися, але тут ми нічого зробити не можемо, тому абсолютно нормальна, робоча ситуація.


— В цьому сезоні за ними ще пильно не слідкували?

— Ну, чому ж, слідкуємо. У нас є колеги, які навчаються разом з тренером «Агробізнеса» Остапом Маркевичем, тому ми знаємо, в який футбол вони намагаються грати, і в цілому інформацією про команду володіємо. Ми взагалі продовжуємо слідкувати за нашими суперниками по Другій і Першій лігах, жодні закладки з телефонів не прибирали.