23 серпня 2019 21:10

"Швед там умер или что". Фаны "Селтика" взорвались гневом из-за "чернобыльского Роббена", а тренер все объяснил

Мар'ян Швед не виходить на поле не тільки в чемпіонаті Шотландії, а й в Кубку ліги та кваліфікації Ліги Європи. Головний тренер Селтіка Ніл Леннон має просте пояснення, але фанатам клубу уривається терпець.


Селтік вилетів з Ліги чемпіонів Кваліфікація Ліги чемпіонів: Селтік поступився Клужу, Аякс вирвав перемогу над ПАОКом, Порту вилетів від Краснодара від румунського ЧФР Клуж, однак у Прем'єр-лізі та ЛЄ обійшовся без втрат. Український новачок "хлопців" вийшов лише на 1 офіційний матч, пропустивши 9 інших. Швед чергує непотрапляння в заявку з протиранням штанів на лаві запасних. Ніл Леннон відважився випустити вихованця Карпат лише на 20 хвилин кваліфікаційної гри ЛЧ в Естонії, де загальний рахунок протистояння був уже 6:0 на користь його команди. Мар'ян забив, але більше не отримав жодного шансу. Ані однісінької хвилини на полі.

Це не лише досить дивно, а й незаслужено і несправедливо, вважають вболівальники чемпіонів Шотландії, які вже навіть присвячують пісні новачку "кельтів". Після четвергової гри проти АІКа, незважаючи на перемогу 2:0, вони висловили обурення ситуацією 22-річного таланта збірної України. Один з найпопулярніших коментарів у Твіттері під публікацією складу Селтіка звучить красномовно: "Свободу Шведу".

"Немає Шведа, дивно", – пише користувач filmmechanics. Йому відповідають, мовляв, це так зі збірної України попросили, щоб його не травмували. У подібну фантастичну версію вірять не дуже охоче. "Просто нонсенс, якщо кожна збірна проситиме про таке, матчі взагалі не відбуватимуться".

"Це ганебно, що ні Швед, ні Сінклейр (екс-гравець Челсі та Манчестер Сіті отримує лише трохи більше ігрового часу, ніж українець, – прим. "Футбол 24") не можуть зіграти чи потрапити в заявку на матч коштом Моргана. Ми збираємося марнувати Шведа так само, як Ніл Ленннон марнував Рогіча.

По-справжньому талановитий футболіст втрачається, тому що ми призначили аматора, а не профі на посаду головного тренера. Це одна з багатьох причин, чому Леннону не варто були давати цю роботу і чому його треба прогнати", – ще один коментар, який зібрав багато вподобань.

"Сінкйлер – важливий гол у Сараєво. Добре тебе знаю. Швед – отримай шанс в Естонії та вколоти гарний гол. Вибач, ти мені не потрібен. Що відбувається?" – звертаються до тренерського штабу фанати.

"Швед там що помер чи що. Хоча б посадили його на лаву запасних замість Моргана чи Хейза", – черговий твіт, який набрав значну підтримку.

"Швед, який забивав у своє задоволення в лізі, яка значно краща за нашу, не може отримати шанс зіграти. Ну, дякую, містере Ленноне".

"Збирайте пошукову групу для Шведа", – фанати не можуть зрозуміти, куди подівся наш футболіст, який так багатообіцяюче починав.

Серед фанатів Мар'ян отримав цікаве прізвисько. Один з них закликає: "Звільність Чорнобильського Роббена". Інший припускає, що український вінгер, вочевидь, піде в оренду, адже тренер незлюбив його.

"Здогадуюся, що Ленні говорить щось таке: він просто легковаговик і не може втримати свою випивку, тоді як Морган має стійкість Джона Бонема".

"Мар'ян Швед зіграв близько 20 хвилин за свою кар'єру в Селтіку. За цей час він забив абсолютно красивий гол і виглядав справді добре. І після цього його ніколи більше не бачили? Не можу зрозуміти цього".

"Знову немає Шведа. Навіть на лаві запасних. Він повинен бути дуже нелюдським, щоб програвати конкуренцію як Моргану, так і Хейзу".

"Ленні завжди любив своїх фаворитів".

"Просто, щоб ви знали. Швед назвав мене товстим джейкі. Саме тому він більше не зіграє в мене", – фейковий профіль Леннона пояснює причину дивного ігнорування українця, яка є досить популярною серед фанатів Селтіка.

Проблема в тому, що на правому фланзі, де зазвичай грає Швед, напрочуд результативно грають 2 гравці збірної Шотландії. Так, 24-річний Раян Крісті, який діє ближче до атаки, вже забив 8 м'ячів і відда 3 гольові паси за 10 матчів. У досвідченішого Джеймса Форреста вже 5 голів і 3 асисти за 9 ігор.

Крім того, Леннон зізнався, що не зовсім задоволений станом гравця збірної України, мовляв, очікує від нього більшого. "Зараз йому важко зробити прорив. Швед – трохи засмучений. Йому просто потрібно підняти темп і покращити свою роботу", – каже головний тренер Селтіка.

"Це все ще, знову ж таки, період адаптації для нього. Йому 21 (насправді в липні виповнилося 22, – прим. "Футбол 24"), він перебуває в новій країні та не дуже добре розмовляє англійською. Тож розуміємо, що в наших руках хороший футболіст і ми побачимо більше з ходом сезону", – анонсував легенда шотландського клубу.