23 серпня 2019 18:33

"Мариуполь" - "Динамо" 2:8. Первенство U-19. Отчет о матче

Кияни розгромили суперника в Маріуполі. Ванат оформив хет-трик, Волошин - дубль.


Глобально, ніщо не віщувало такого рахунку, але за це ми і любимо футбол. За його непередбачуваність.


У дебюті зустрічі киянам вдалося швидко вийти вперед. Окоро, після прострілу справа, з третьої спроби таки заштовхав м'яч у ворота «Маріуполя» і забив свій перший м'яч в біло-синій футболці.


Ближче до середини тайму підопічні Ігоря Костюка подвоїли перевагу - сильним і точним ударом з меж штрафного відзначився Надольський.


«Динамо» домінувало на полі, контролювало хід гри і рідкісні вилазки «Маріуполя» на чужу половину поля особливої небезпеки не несли. Приблизно в такому руслі пройшов весь перший тайм.


Другий тайм почався з ще двох голів «Динамо». Ванат двічі опинявся один на один з голкіпером і обидва рази своїми можливостями скористався сповна.


Фактично, гра була зроблена, і кияни могли спокійно катати м'яч по полю. Нестися вперед не було ніякого сенсу, адже грали в спеку, але на ділі все виявилося інакше.

«Маріуполь» повністю розкрився і пішла гра на зустрічних курсах, від воріт до воріт. Волошину вдалося забити п'ятий м'яч своєї команди точним ударом з лінії штрафного, а потім Скорко прекрасно виконав штрафний, уклавши сферу точно в лівий нижній кут воріт.


Смоляк, що вийшов на заміну, оживив гру господарів. Настирливий форвард спершу відібрав м'яч у захисників і реалізував вихід один на один, а потім, знову обігравши Моргуна, оформив дубль.


Часу до кінця матчу залишалося чимало, але в порятунок «Маріуполя» не вірилося. А ось «Динамо», навпаки, під кінець зустрічі пожвавилося і забило ще двічі.

Спершу Волошин, підхопивши м'яч праворуч, продерся до штрафного і заштовхав «круглого» у сітку. А потім фінальну крапку в матчі поставив Ванат, реалізувавши черговий вихід один в один.


8:2 - розгромна перемога «Динамо».


Чемпіонат U19. 3 тур


23.08.2019. НТБ «Маріуполь». 200 глядачів


«Маріуполь» - «Динамо» - 2:8 (0:2)


«Маріуполь»: Зборщик (к), Фурсенко, Маслов (Левянков, 46), Алізаде, Поталов, Кошкош, Головін (Щербак, 56), Плакса (Царюк, 71), Козицький, Пелипак (Дмитрієв, 62), Трофимюк (Смоляк, 56).


«Динамо»: Моргун, Скорко, Ярош, Біловар, Забарний, Надольський, Волошин (Ісадченко, 88), Михайленко (к), Шулянський (Блізніченко, 86), Окоро (Велетень, 46), Ванат.


Голи: Смоляк (68, 78) - Окоро (2), Надольський (23), Ванат (49, 51, 89), Волошин (61, 85), Скорко (67).


Попередження: Плакса (22) - Окоро (45), Ванат (59).