20 серпня 2019 20:54

"Динамо" U-14 вышло в финал турнира в Харькове, где встретится с "Шахтером"

У матчі заключного, третього туру групи А представницького дитячого турніру “Перша столиця”, що цими днями проходить у Харкові, київське “Динамо” зустрілося з харківським “Металістом 1925”.


Обидві команди після двох турів мали стовідсотковий показник, здобувши перемоги над двома іншими командами. Нагадаємо, “Динамо” перемогло “Карпати” (4:2) та “Ворсклу” (3:0), а харків’яни здобули перемоги над тими ж суперниками з більш скромними рахунками (2:1 та 2:0) відповідно. Отже, у разі нічиєї в очній зустрічі перше місце у групі та путівка до фіналу зберігалася б за "Динамо".


Тим не менше, підопічні Олексія Дроценка зі стартових хвилин дали зрозуміти, що і в цій грі гратимуть виключно на перемогу. Харків’яни чинили достойний опір до 13-ї хвилини, коли рахунок було відкрито. “Біло-сині” вдавалися до пресингу на чужій половині поля, що принесло свої плоди. Кирило Осипенко змусив помилитися суперника та перехопив м’яч на чужій половині поля, після чого сам протягнув його у штрафний майданчик, обвівши двох захисників та, опинившись сам-на-сам з голкіпером, поцілив у дальній нижній кут.


Найнебезпечнішим моментом біля воріт “Динамо” до перерви став штрафний удар з небезпечної відстані. Іван Саєнко потужно пробив у верхній кут воріт, правий від голкіпера, але В’ячеслав Сурків витягнувся у струну та у високому стрибку відбив м’яч, здійснивши супер-сейв.


Вже у перерві Олексій Дроценко здійснив ряд замін. Тим не менше, динамівці продовжили домінувати на полі. На самому початку тайму хороший удар зі штрафного вдався Осипенку, але м’яч прийняла на себе поперечина воріт.


Та вже на 4-й хвилині другої 30-хвилинки “біло-сині” забили другий м’яч. Після введення м’яча з-за бокової з лівого флангу Лобко виграв боротьбу в повітрі та головою скинув м’яч у центр штрафного, де Калин одним дотиком прийняв м’яч, а другим лівою ногою відправив у сітку.


Господарі поля не здалися. На 39-й хвилині Максим Подейко порушив правила на правому фланзі атаки “жовто-синіх”. Після навісу зі штрафного на дальню стійку в обороні “Динамо” виникла паніка, якою ледь не скористався Іван КОваленко, який розстрілював ворота з лінії воротарського майданчика, проте нашу команду знову врятував В’ячеслав Суркіс, зреагувавши на цей удар. Однак Коваленко знову підхопив м’яч та вміло поставив корпус, змусивши Подейка сфолити, за що арбітр призначив у ворота “Динамо” пенальті. 11-метровий реалізував Косяченко.


Однак цей гол - це все, що зуміли створити господарі поля. Натомість в атаці активізувалися динамівці, і остання десятихвилинка біля воріт “Металіста” була досить гарячою. Тим не менше, рахунок до фінального свистка. так і не змінився.


Турнір “Перша столиця”. Група А. 3 тур


“Динамо” - “Металіст 1925” - 2:1


"Динамо": 71.Суркіс - 13.Титов (3.Кузьменко, 31), 17.Нестеренко (к), 5.Галич, 4.Кусій (6.Іщенко, 39) - 2.Подейко, 15.Пашко (22.Бельчиков, 31), 7.Осипенко (23.Білоусов, 49) - 20.Лемішко, 21.Чернявський (19.Калин, 31) - 11.Пономаренко (10.Лобко, 31)


Голи: 1-0 Осипенко (13 хв) 2-0 Калин (34 хв) 2-1 Косяченко (41 хв, з пенальті)


У групі Б у схожій ситуації перед заключним туром були “Шахтар” та “Дніпро”, які у стартовий турах не залишили шансів “Чорноморцю” за запорізькому “Металургу”. “Гірники” мали кращу різницю м’ячів після перемог 5:0, 5:0, натомість “Дніпро” (4:2, 3:1) потрібно було перемагати “Шахтар”, аби вийти до фіналу. Однак це дніпровцям виявилося не під силу - ще одна перемога “Шахтаря” з різницею у п’ять м’ячів (6:1).


Отже у фіналі на “Динамо-Арені” у середу о 15:00 зустрінуться “Динамо” та “Шахтар”, а “Дніпро” та “Металіст 1925” зіграють за бронзові нагороди.