19 серпня 2019 08:10
1

Богдан БЛАВАЦКИЙ: "Шахтер" - чемпион и на голову сильнее "Львова". Зачем судьям им симпатизировать в спорных моментах?"

Головний тренер професійного футбольного клубу «Львів» Богдан Блавацький на післяматчевій прес-конференції прокоментував домашню поразку «синьо-золотих левів» від донецького «Шахтаря» у межах матчу 4-го туру Favbet Ліги.


– Наприкінці попереднього чемпіонату ми грали з «Шахтарем». Вони вже були чемпіонами, ми – на 6 місці, і нікому та гра вже нічого не давала. Ми грали практично юнаками, у нас було багато гравців на картках та травмованих. За рахунку 0:0 чистий 11-метровий не дали за фол проти Педро. Ми зробили суддівський аналіз після гри. Ви розумієте, до чого я веду.


Сьогодні тільки наприкінці гри арбітр почав об’єктивно свистіти. «Шахтар» – чемпіон і на голову сильніший за ПФК «Львів». І командно, і індивідуально. І якби ми повністю виконали установку, ми могли б розраховувати хоча б на нічийний результат. Навіщо їм ще симпатизувати у спірних моментах? Наприклад, коли у наші ворота дають 11-метровий. Згодом фол проти Шини, фол проти Пернамбуко у другому таймі. В один бік дають картки, в інший – не дають картки.


Аналіз гри дуже простий – психологія. Можна програти гідно. Вчора, наприклад, грав дубль. Програли 1:2, але створили чимало моментів, і гра усім сподобалася. Атакуйте агресивніше, дотримуйтеся тієї установки, яку ми запланували до матчу. А вона була простою: гра мала відбуватися між центральною лінією і нашим штрафним майданчиком. Ми грали у три опорних хавбеки сьогодні. Десь трішки більше переживали за фланги, але до пропущеного м’яча вони справлялися зі своєю задачею. Задачу не виконали три опорні півзахисники, які мали страхувати ці фланги та перехоплювати м’ячі.


Ну і це вже третя гра, коли одного й того ж гравця ми змінюємо у перерві. Це вже забагато. У другому таймі заграли трішки агресивніше, і виявилося, що і «Шахтар» можна змусити помилятися. Наші хлопці можуть грати по-іншому. Більш атакувально, більш дисципліновано. Вчора переглядали матчі за участю «Шахтаря» і розписували установку на гру. Кутові удари, хто і з яким гравцем грає. У підсумку, на ближню стійку не добігли, дальню – не закрили. Коли команда чітко виконує установку і встигає перебудовуватися у захисті, то варіант забитого м’яча для суперника – лише стандарт. От вони його і виконали. А потім ви все бачили.


Ми не опускаємо рук. Футбольні люди розуміють, що у нас з’явилося «зерно» у Полтаві. Від матчу до матчу ми повинні додавати. Трішки менше помилок позаду, і я впевнений, що наша лінія атаки спроможна забивати м’ячі. Сьогодні ми мали усього кілька випадів в атаці, але грали проти чемпіона. Чекали трохи більшого. Але у матчах з іншими суперниками, я думаю, що дамо ради.


У Полтаві у Вас добре йшла гра, оскільки на вістрі був Бруно. Чи є у Вас кандидатура на його заміну?

– Коли ми почали працювати 17 червня у підготовці до нового чемпіонату, то керівництво оголосило, щоб я не розраховував на Бруно на цей сезон. По товариських іграх хороший рівень гри і якість футболу, а саме 4 забиті м’ячі, показав Ренан. Чому він зараз не грає? У нас з ним відбудеться серйозна чоловіча розмова. Ми ж на нього розраховуємо, він має усі задатки. Хоча у мене була думка в голові, щоб у стартовому складі Пернамбуко та Шина грали на флангах, а на вістрі був Педро. Довірилися ще раз Ренану. Думав, що коли міняв його у двох іграх, авторитет Бруно давив на нього. Вже зараз Бруно немає, і я йому пояснював перед грою: твоя задача – робити результат. Як то було у Чернігові, як то було до 95-ї хвилини у Полтаві. Їдемо у Дніпро, приймаємо Маріуполь. Якщо будемо й так надалі працювати, то впевнений, що очки прийдуть.


Стосовно Володимира Адамюка. Адамюк – гравець хорошого рівня. Два роки він грав практично без замін. Футбольна команда – це сім’я. Щоб вирішити будь-яку ціль, усі повинні дивитися в одному напрямку. Сьогодні хтось забув про установку і дивився в іншому напрямку, і ми програли 0:2. А якби усі дивилися в одному напрямку, може, і 0:0 зіграли би. Думаю, усім нам потрібно проаналізувати, чому так сталося і що потрібно зробити, щоб якнайшвидше поправити усі моменти.


Ще один момент, що стосується деяких людей, що пишуть на наших сторінках у соціальних мережах. Критика сприймається лише професійна. Коли критикують по справі, то я це сприймаю і дослухаюся. Якщо просто кажуть, що такий-сякий, то… Поживемо – побачимо.

тому , що регламент, судді, ффу, упл заточені для перемоги однієї команди, яка відразу має попасти в ЛЧ. І назва її не шахраї фкльвів, а ш....р.