18 серпня 2019 08:17

Сергей БЕЖЕНАР: "Ребята молодцы: перестроились и помогали друг другу"

Старший тренер команди «Динамо» U17 Сергій Беженар поділився думкою про поєдинок його команди з «Шахтарем» U16 і прокоментував вихід динамівців до фіналу турніру на честь Андрія Гаваші:


- Гра була складною. «Шахтар» добре грає з м'ячем, контролює його, тому дали хлопцям установку залишити їх без м'яча і відразу пресингувати. Ви бачили, спочатку начебто виходило, гра була обопільногострою, але потім сталося вилучення - і ми кінцівку першого тайму і весь другий грали вдесятьох. Але хлопці молодці, трохи перебудувалися, допомагали один одному і виконали все, про що ми домовлялися, їм за це велика подяка. Також хочу подякувати команді «Шахтар» за хорошу гру. Сьогодні вийшов прекрасний спаринг, хоч вони і на рік молодші. Ми отримали багато інформації, будемо намагатися надалі покращувати свою гру.


- Після того, як «Шахтар» забив, наші футболісти кинулися атакувати з подвійною силою?

- Після того, як вони вийшли вперед, у нас було як мінімум, три стовідсоткові моменти, але ніяк не могли забити. А потім, завдяки індивідуальним якостям використали свій шанс: у Бакушкіна була забійна позиція, але його збили, тож пенальті справедливий. Зрівняли рахунок - молодці.


- Чи давали якусь установку на серію пенальті?

- Ні, в цьому не було необхідності. Просто підійшов до нашого воротаря Артема Фастова і сказав, що пенальті - це лотерея, але потрібно вигравати матч. Хтось забив одинадцятиметровий, хтось - ні. Я подивився на кожного і бачив, що психологічно вони хотіли виграти.


- Коли після п'яти ударів рахунок був рівний, хлопці самі вирішували, хто буде бити далі?

- Звичайно. Вони молодці, домовилися самі і впевнено били. У роздягальні їм подякували. Завтра будемо намагатися виграти фінал.