18 серпня 2019 08:13

"Динамо" U-17 победило "Шахтер" в серии пенальти и сыграет в финале на турнире А. Гаваши

У півфінальному матчі міжнародного турніру на честь Андрія Гаваші вікової категорії U17 «Динамо» зустрічалося із донецьким «Шахтарем», який здобув три перемоги та посів перше місце у групі «А».


Відзначимо, що донецька команда представлена у цій віковій категорії хлопцями на рік молодшими – U16.


Обидві команди вийшли на матч гранично сконцентрованими. Перший небезпечний момент записали на свій рахунок донеччани, коли їхній гравець увірвався до штрафного майданчика з правого краю та сильно пробив – Фастов на місці. У відповідь динамівці провели кілька атак, все ближче підбираючись до володінь суперника, але ні Попову, ні Малишу, ні Міщенку не вдавалося завдати останнього удару. Але згодом наші гравці додали у цьому компоненті, і спочатку Попов, а згодом і Скрипник змусили понервувати воротаря та захист «Шахтаря». Також кияни виконали кілька кутових ударів, але лише розім’яли воротаря. Небезпечний стандарт біля лівої лінії штрафного майданчика заробив Волошин, але простріл низом гравці суперника замкнути не дозволили. У виконанні донеччан варто відзначити стрімку контратаку правим флангом та удар Борисенка значно вище воріт.


Загалом, ініціативо володіли саме кияни, які більше контролювали м’яч та багато комбінували. Чудову нагоду відзначитися мав Міщенко, але після стрімкого сольного проходу правим краєм сил на удар у нього не залишилося, і Олександр просто катнув м’яч у ближній кут, де його без труднощів забрав воротар. А ще через кілька хвилин динамівці заробили небезпечний штрафний удар метрах у 20-ти від воріт прямо по центру. Волошин пробив на виконання і цілив у ліву «дев’ятку», але зовсім трохи промахнувся. В останні кілька хвилин перед свистком на перерву донеччани активізувалися. В одному з епізодів був вимушений фолити Хрипчук, за що отримав попередження, яке стало для нього другим, тож на кінцівку першого тайму і увесь другий наша команда залишилася у меншості.


Другий тайм обидві команди розпочали активно, причому небезпечні моменти частіше виникали саме у «Шахтаря», який на певний час перемістив гру на половину поля киян. Хороший момент вивести сво команду уперед мав Мурадян, але з його ударом у ближній кут після сольного проходу впорався Фастов. Намагався перекинути нашого голкіпера Лещинський, але послав м’яч повз дальню стійку. Наша команда відповіла хорошим пасом із глибини поля на Слободяна, який віддав м’яч правіше на Баранюка, але удар у того вийшов неточним. Ще одну перспективну атаку ударом з розвороту завершував Волошин – близько, але не у ціль.


Напруга все зростала, було помітно, що нашим футболістам непросто діяти проти суперника, який мав чисельну перевагу. Одну із свої наступних атак донеччани довели до взяття воріт: гравець суперників майже від лівого кутового прапорця відкотив м’яч на лінію штрафного майданчика, звідки Сигєєв сильним ударом послав його у ворота. Скоро після цього у динамівців було одразу два моменти, щоб встановити паритет: спочатку з ударом Урсолова впорався воротар, а через хвилину Слободян замикав хорошу передачу партнера ударом у «дев’ятку» - голкіпер встиг зреагувати та врятував свою команду.


Останні хвилини виявилися дуже драматичними: спочатку захисники «Шахтаря» заблокували два поспіль удари Слободяна та Бакушкіна, а у наступній атаці ті ж захисники сфолили у власному штрафному майданчику проти того ж Бакушкіна. Сам постраждалий взявся виконувати пенальті і не схибив – 1:1. Одразу після цього «Шахтар» ледь знову не вийшов вперед: після удару суперника м’яч повільно прокотився у кількох сантиметрах повз праву стійку. А на завершення після удару Борисенка з вигідної позиції м’яч просвистів над поперечиною.


Тож доля путівки у фінал вирішувалася у серії післяматчевих пенальті. Вона виявилася неймовірно напруженою. Воротарі відбили по два удари, а вирішальним став восьмий одинадцятиметровий: динамівці свій пенальті забили, а гравець «Шахтаря» схибив, пославши м’яч повз ворота. Тож 6:5 – перемога «Динамо» U17!


У фінальному матчі, що відбудеться завтра, 18-го серпня, динамівці зустрінуться із ОК ім. І. Піддубного, який у паралельному півфіналі переміг УФК «Дніпро» теж у серії пенальті (4:3). Основний час закінчився унічию 0:0. Вирішальний поєдинок відбудеться на стадіоні «Авангард» та розпочнеться о 12.00.


Турнір на честь А. Гаваші (U17). Півфінал


17.08.2019. Ужгород, стадіон «Автомобіліст». 100 глядачів.


«Динамо» U17 (Київ) – «Шахтар» U16 (Донецьк) – 1:1 (6:5 по пен.)


«Динамо»: 1. Фастов, 15. Опанасенко, 2. Броварський (13. Єгоров, 31), 4. Дячук, 8. Мисляй, 17. Хрипчук (к), 22. Малиш (6. Баранюк, 50), 5. Скрипник (11. Урсолов, 72), 20. Міщенко (16. Микитишин, 41), 10. Волошин (21. Бакушкін, 63), 7. Попов (9. Слободян, 56).


«Шахтар» (стартовий склад): 1. Барченко, 2. Меленевський, 3. Христенко, 4. Савченко, 5. Гетьман, 6. Роспутько, 7. Мурадян, 8. Сигєєв, 9. Уваров, 10. Глущенко, 11. Борисенко.


Голи: Бакушкін (79) – Сигєєв (68).


Вилучений: Хрипчук (38).