10 серпня 2019 10:09

Игорь КОСТЮК: "У Окоро есть все данные, чтобы играть в футбол высокого уровня"

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк оцінив гру своїх підопічних у дебютній грі сезону проти луганської «Зорі» (4:1).


- Наскільки важливо розпочати сезон саме з такої впевненої перемоги?

- Загалом, рахунок не відіграє особливої ролі. Головне, що ми здобули перемогу, і у нас зіграли багато новачків. Приємно, що вони витримали такий ритм за спеки, виконавши відсотків на 60 ту установку, про яку ми домовлялися.


- А 40% невиконаного – що ви маєте на увазі?

- Були відрізки за рахунку 2:0, коли сталася певна розслабленість, гравці почали втрачати позиції, не дотримуватися структури, про яку домовлялися, і почалися проблеми. Так само у другому таймі, особливо на його початку, коли у футболістів не було концентрації, що призвело до гола у наші ворота. Добре, що після цього ми взяли гру під свій контроль та довели до логічного завершення.


- Наскільки ви оцінюєте потенціал новачків – зокрема, групи гравців, які перейшли з команди U17?

- Це перший крок. Вони мають працювати. Хтось буде грати в топ-команді, хтось не буде. Але це життя. Зараз наше завдання – дати по можливості проявити кожному з них свої найкращі якості та визначити, хто буде й надалі працювати в нашій команді.


- Також дебютував нігерієць Джозеф Окоро…

- На жаль, через травму він пропустив два тижні передсезонної підготовки, тому ми не використовували його. Це розумний гравець, у якого є потенціал, але подивимося, як він розкриватиме його. Загалом, у нього є всі дані, аби грати у футбол високого рівня. Тепер залежить усе від його характеру та бажання працювати. Він адаптується в нашій команді, посміхається, вивчив деякі слова нашою мовою. Думаю, це хороше підсилення для нас. Але, повторюся, тепер усе залежатиме від того, як він сприйматиме інформацію та прогресуватиме.