9 серпня 2019 17:48

"Динамо" U-16 на турнире в Латвии обыграло немецкую "Герту"

У другому матчі на міжнародному турнірі LFF Independence Cup 2019 «Динамо» U16 зустрілося із німецькою «Гертою».


Нагадаємо, перший поєдинок зі збірною Латвії U16 завершився перемогою підопічних Юрія Дмитруліна та Віктора Мороза з рахунком 3:1. А «Герта» зіграла унічию із польською «Ягелонією» 1:1.


У порівнянні з першим матчем тренерський штаб киян вніс невеликі зміни у стартовий склад. Тим часом, у Ієцаві розпочався дощ, і командам довелося грати на мокрому газоні. Перший удар по воротах записали до свого активу українці. Надалі на полі було багато боротьби, «Герта» не підпускала наших гравців занадто близько до власних воріт, а з подачами і прострілами з флангів справлявся воротар. Близьким до голу був Царенко, який на швидкості увірвався до штрафного майданчика,але першу його спробу заблокував захисник, а удар з другої виявився несильним і у падінні, тому голкіпер без труднощів забрав м’яч. Добре справа прострілював Бенедюк, вдалу подачу з кутового виконав Мельниченко – воротар на місці. Словом, кожного разу нашим футболістам не вистачало зовсім трохи, щоб поставити результативну крапку. «Динамо» подовгу розігрувало м’яч, багато комбінувало, гравці швидко переміщалися, намагаючись ввести в оману суперника та знайти шляхи до його володінь, але до певного часу це не вдавалося.


Нарешті, Горбач отримав прекрасний пас від партнера, вийшов до воріт, завдяки індивідуальній майстерності обіграв захисника та голкіпера і прицільним ударом відправив м’яч точно під поперечину. А незадовго до свистка на перерву Ганжолі не вистачило зовсім трохи, щоб замкнути дальню стійку після подачі корнера.


Другий тайм наша команда теж розпочала активно і скоро подвоїла свою перевагу. Царенко виявився найкмітливішим у штрафному майданчику суперника та у падінні проштовхнув м’яч повз воротаря. Німці по-спортивному розізлилися та відповіли дуже небезпечним ударом над самісінькою поперечиною. Взагалі, досягши комфортної переваги, кияни у певних моментах віддали ініціативу супернику та надійно захищалися. Кілька разів свою команду виручив воротар Кочерга, реагуючи на удари майже впритул та вдало граючи на виході.


Втім, і він виявився безсилим незадовго до фінального свистка, коли «Герта» заробила небезпечний штрафний удар метрах в 22-х від воріт і після подачі гравець суперника головою відправив м’яч у сітку, скоротивши відставання у рахунку. Останні хвилини прогнозовано вийшли напруженими, але динамівці змогли не лише зберегти вдалий для себе рахунок та довести матч до логічного завершення, а й збільшити свою перевагу. Відсунувши гру на чужу половину поля, вже у компенсований час відзначився Горбач, оформивши дубль.


Зважаючи на результати інших матчів у нашій групі, ситуація у квартеті склалася таким чином, що ця перемога гарантувала «Динамо» вихід до півфіналу, незважаючи на підсумок останнього поєдинку. А ось станеться це з першого місця чи з другого, вирішиться завтра у матчі з польськогою «Ягеллонією».


«LFF Independence Cup 2019», Груповий етап. 2-й тур


9.08.2019. Iecava. Iecavas Novada Stadions.


«Динамо» - «Герта» (Німеччина) – 3:1 (1:0)


«Динамо»: 12. Кочерга, 8. Бенедюк, 4. Філатов, 3. Волковицький, 2. Єременко (16. Канаєв, 52), 18. Мельниченко (19. Березинець, 54), 9. Ганжола, 7. Слесар (14. Титаренко, 45), 20. Фернандо (23. Корінний, 22), 5. Царенко (22. Подоляк, 60), 11. Горбач.


Голи: Горбач (25, 60+2), Царенко (34) – (57).