7 серпня 2019 11:56
2

Мирослав СТУПАР: "Что должен был сделать арбитр по мнению Караваева?"

У матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів "Динамо" мінімально програло на виїзді "Брюгге" (0:1). На 36-й хвилині Караваєв зіграв не за правилами у своєму карному майданчику проти Рітса і головний арбітр зустрічі Хав'єр Эстрада Фернандес вказав на 11-метрову позначку. Після цієї зустрічі Караваєв пояснив, что не чіпав гравця суперника. FootBoom звернувся до екс-арбітра ФІФА Мирослава Ступара, щоб він розібрав суперечливий момент з призначенням пенальті.


- Футболісти у більшості випадків намагаються знайти собі виправдання. Вони часто говорять подібні речі, на зразок слів Караваєва. Але було чітко видно, що гравець "Брюгге" прокинув собі м'яч, а Олександр поставив йому бар'єр. Звісно, динамівець хотів виконати підкат, намагаючись зробити все якнайкраще, але йому це не вдалося. Суддя епізод з падінням бачив добре, тому й вказав на 11-метрову позначку. Що повинен був зробити арбітр на думку Караваєва? Призначити вільний удар у бік воріт "Брюгге" і показати жовту картку Рітсу?


Звичайно, Олександр не мав наміру зіграти в гравця. В цьому випадку арбітр вчинив, я би сказав, неформально - він не показав Караваєву жовту картку. Адже динамівець не здійснив навмисного порушення правил гри, як буває, коли атакуючий гравець проривається до воріт, а його затримують руками, чи роблять підніжку. В такому випадку потрібно давати попередження. Що стосується Караваєва, то очевидно, що він хотів зіграти у м'яч, але в силу різних обставин йому не вдалося цього зробити.


Головний арбітр зустрічі Хав'єр Эстрада Фернандес судив так, як він судить в Іспанії. В цій країні команди набагато сильніші, ніж арбітри. В Іспанії досить часто вибухають скандали, як і в Україні. Але говорити про якусь упередженість, чи низьку кваліфікацію арбітра у матчі "Брюгге" - "Динамо" не варто. Згадайте, що жовті картки спочатку отримували бельгійці, а потім вже наша команда. Суддівство було об'єктивним. Не можна сказати, що була якась симпатія до однієї з команд.

Так никто и не говорит что судья плохо отсудил? да много карточек, но раздавал он обеим командам, такая испанская манера. и пеналь железный, сколько бы караваев не выдумывал, и все желтые формально можно было дать. Другое дело что какой-ни буть шотландец половину из них не дал бы, но это уже другое дело.
У деда маразм...