4 серпня 2019 09:35

Дмитрий МИХАЙЛЕНКО: "В Украине никто так не играет, как "Заря"

Напередодні матчу з «Зорею» ми поспілкувалися з головним тренером СК «Дніпро-1» Дмитром Михайленком..

— Ви детально проаналізували матч з «Олімпіком» вже на пресконференції. Отримані згодом аналітичні викладки підтвердили перше враження?

— В цілому, так. Більше за все проблем у нас було у другому таймі: і з виходом з оборони, коли не могли впоратися з пресингом суперника, і на флангах. Тому все, що було сказано на пресконференції, підтвердилося у цифрах.

— Тим не менш, позитивний результат добре відбився на підготовці до матчу із «Зорею»?

— Звичайно, краще готуватися у доброму гуморі, з позитивними емоціями. У нас зараз такий колектив. Що у будь-якому випадку ми не зможемо показати ідеальні ігри. Нам ще треба багато працювати, але це робити краще, повторюся, на гарному емоційному тлі.

— Більш ранній старт «Зорі» у сезоні для кого більше є перевагою: для суперника, який перебуває у доброму тонусі, чи для нашої команди, яка мала змогу вивчити «Зорю»?

— Для нас плюсом буде те, що маємо на один день більше на відновлення. Але для «Зорі» позитивний момент те, що команда проводить вже четверту гру з початку сезону. Вона стає більш зіграною після приходу нового тренера. Тож, напевно, для обох клубів ситуація буде рівною.

— Ви побачили вже якісь нововведення у «Зорі», що характеризують бачення нового тренера?

— Звичайно, команда грає по-іншому. Здається, є велика відмінність від того, що було раніше. Грає цікаво. В Україні, здається, так ніхто не діє.


— Від своєї команди чекаєте у неділю більш збалансованих дій, ніж у першому турі?

— Є велике бажання не дозволити супернику створити багато моментів біля наших воріт. Є бажання більше володіти м’ячем. У першій лізі ми відвикли від такого тиску, і від’ємний баланс у володінні нам не сподобався. Але все залежить від суперника, від нашої реакції на пресинг. У будь-якому випадку, найголовніше, що хочеться перемогти.