31 липня 2019 12:31

Юрий МОРОЗ: "Сухоручко - тяжелый бомбардировщик, который бежит, атакует и всегда нацелен на ворота"

Старший тренер "Динамо" U21 прокоментував перший матч своєї команди у новому сезоні.


- Чи можете ви назвати передсезонну підготовку продуктивною?

- Так можна буде говорити тільки наприкінці чемпіонату, коли всі будуть живі-здорові, команда бігтиме, і турнірне становище буде хороше.


На сьогоднішній день у нас дуже багато питань до якості руху, до якості організації гри. Ми дуже добре зіграли на результат, у гравців було бажання, місцями демонстрували чудову гру, класно розігрували, особливо коли забили третій гол, Даня Сухоручко класно виконав. Був контроль м'яча, але хотілося би, аби все було трохи швидше. Для хлопців це новий чемпіонат, новий виклик, і вони мають відповідати цьому виклику, старатися, терпіти і тільки через працю вони можуть чогось добитися.


- З оренди в "Арсеналі" повернулися Янаков і Сухоручко. Вони вже готові до дорослого футболу?

- Що стосується Сухоручка, його гол став винагородою за ту роботу, яку він виконав у цій грі. Він має величезне бажання грати у київському "Динамо". І він довів це кількістю забитих м'ячів, перебуваючи в оренді. Сьогодні він нам додав міці. Ми навіть дали йому прізвище Су-24, він важкий бомбардувальник попереду, який біжить, атакує, завжди націлений на ворота. Відповідно Ісаєнку було легше сьогодні грати на позиції під ним. Ми відійшли від звичної схеми, грали з двома опорними півзахисниками, а Ісаєнко та Сухоручко створили чимало проблем обороні суперника. У другому таймі ми перебудувалися на нашу традиційну схему 4-1-4-1. Ми використовуємо набір різних тактик, аби якнайкраще розкрити тих самих Сухоручка та Ісаєнка.


Що стосується Янакова, він не так активно проявив себе в "Арсеналі", адже команда вилетіла з Прем'єр-ліги. Але зараз він теж працює з нами, забив гол, міг забити ще. Є до нього питання, але відповіді на них ми знаємо. Головне - аби він ці відповіді знайшов на футбольному полі.