28 липня 2019 13:10

Сборная ветеранов "Черноморца" выиграла Кубок Одессы

27 липня на одеському стадіоні «Спартак» відбувся благодійний футбольний матч «Кубок Одеси», в якому Ветерани «Чорноморця» перемогли Збірну журналістів України з рахунком 2:0.


Цього року футбольний матч «Кубок Одеси» відбувався в рамках заходів УПЛ напередодні матчу за Суперкубок Favorit між «Динамо» та «Шахтарем».


Організаторами виступили: Українська Асоціація футболу, Українська Прем’єр-ліга, Інформаційне агентство «Центр новин», Одеська обласна федерація футболу. Основна мета благодійного матчу — допомога дітям-переселенцям зі Сходу України.


Також відзначимо, що цьогорічний «Кубок Одеси» був присвячений 25-річному ювілею перемоги «Чорноморця» в Кубку України. Багато хто з гравців того матчу вийшли на поле.


Що ж до результату матчу, то він був відомий ще в першому таймі. Ветерани Чорноморця розпочали активно, і швидкий гол на рахунок записав Андрій Телесненко.


За 15 хвилин активного протистояння, Ігор Жабченко скористався виходом з воріт Ярослава Твардовського, і м’яч опинився у воротах журналістів.


У перерві матчу діти-переселенці зі Сходу України та Криму отримали подарунки від організаторів «Кубку Одеси»: футбольні м’ячі та квитки на Суперкубок Favorit.


Крім того, подяки за допомогу в організації матчу отримали спонсори та організатори матчу, зокрема Григорій Бібергал, який був Президентом ФК «Чорноморець» в 1994 році, коли «моряки» ставали володарями «Кубку Одеси».


В другому таймі, Збірна журналістів спробувала зрівняти рахунок, але удача усміхнулася Ветеранам ФК «Чорноморця».


Перед церемонією нагородження до учасників «Кубку Одеси» звернувся Президент УПЛ Томас Грімм.


«Упродовж кількох років у різних містах України відбуваються благодійні матчі, в яких грають збірні журналістів та команди ветеранів футболу. Такі ігри мали місце в Києві, Львові, Одесі, інших містах. Головна їхня мета — привернути увагу громадськості до труднощів, які переживають діти переселенців зі Сходу України.


Крім того, щоразу організаторам цих заходів вдається приурочувати їх до певних пам’ятних подій, зокрема вносячи у шляхетну суспільну акцію елемент святковості. Ось і сьогодні основною метою благодійного матчу є допомога дітям переселенців зі Сходу України, при цьому вболівальники футболу відзначили 25-ліття з того часу, як команда ФК «Чорноморець» вдруге виграла національний Кубок. Отож дякую організаторам гри, її учасникам і всім, хто відвідав сьогодні стадіон «Спартак». Вважаю, ми добре провели час!», – відзначив Грімм.


Крім того, до учасників «Кубку Одеси» звернувся Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко: «Вітаю ФК «Чорноморець» з перемогою. Ви заслужили! Але головна перемога сьогодні для наших дітей-переселенців. Кожна участь в такому матчі являється нашою частиною допомоги для дітей, які потребують нашої підтримки».


Переможці отримали головний приз, «Кубок Одеси», та символічні золоті медалі, а переможені вдовольнилися хорошим настроєм та сріблом.