27 липня 2019 07:58
5

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Судя по тем матчам "Динамо", что я видел, у команды совершенно нет новых тактических наработок"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло дав ексклюзивне інтерв’ю кореспонденту «Рейтингу Букмекерів» щодо матчу за Суперкубок України «Динамо» – «Шахтар», який відбудеться на стадіоні «Чорноморець» в Одесі 28 липня. На думку експерта, кияни будуть краще готові до зустрічі, ніж «Гірники».


— Чи слідкували ви за підготовкою «Динамо» та «Шахтаря» у міжсезоння? Які можна зробити висновки з побаченого?

— Уважно стежив за «Динамо» на зборах. Єдине, що мене стурбувало, – фізичний стан команди, наскільки гравці готові до сезону. Підготовка поділяється на декілька стадій. В останніх матчах було видно, що на перехідному етапі, коли команда має виходити на свою швидкість, футболісти ще не збалансовані у функціональному плані. Вони виглядали важкувато, адже перебували після великих навантажень.

Думаю, що в матчі з «Шахтарем» за Суперкубок України «Динамо» ще не буде в оптимальній формі. В принципі, те саме можу сказати і про «Гірників». Донеччани грають у Лізі чемпіонів аж із вересня, тому у них немає потреби форсувати підготовку влітку. Водночас «Динамо» доведеться зійтися в кваліфікації до основного етапу змагань із «Брюгге», отож київська команда має швидше підійти до свого найкращого вигляду.

— Така різниця в готовності допоможе киянами?

— Думаю, що «Динамо» буде краще готове до Суперкубку, ніж «Шахтар». У будь-якому випадку команда Хацкевича дасть бій. Не чекаю від цієї зустрічі феєрії та багато гольових ситуацій. Прогнозую, що в основний час динамівці не програють. Не знаю, чи переможуть, але мають не поступитися. Хто стане володарем трофею? Маю передчуття, що протистояння може дійти до серії післяматчевих пенальті. Початок сезону, мало інформації, ситуація може розвиватися подібним чином.

«Динамо» лише на шляху до свого оптимального стану. Думаю, для цього знадобиться ще тиждень-другий. Через ігровий тонус поєдинків проти «Шахтаря» та «Брюгге» київська команда увійде в сезон. «Динамо» потрібно вже набирати оберти, а «Гірники» мають бути готовими ближче до вересня. Отож фізичний стан, припускаю, буде на боці динамівців.

— Була інформація, що Циганков і Соль пропустять поєдинок за Суперкубок України. Швидше за все, на позиції нападника та вінгера вийдуть Бєсєдін і Караваєв.

— Не думаю, що це щось кардинально змінить. Так, у Хацкевича буде менше тактичних варіантів, адже не буде Соля та Циганкова. Проте концепція гри від цього не зміниться. Події на полі розгортатимуться за звичним сценарієм: «Шахтар» намагатиметься домінувати, а «Динамо» застосує контргру та активний відбір м’яча. Усе залежатиме від центру поля і як гравці «Динамо» чинитимуть опір «Гірникам». Якщо «Шахтар» забуксує в обороні суперника, то в динамівців з’являться шанси. Це типовий малюнок останні трьох років протистояння. Домінації в грі від «Динамо» я не чекаю.

— Для «Динамо» буде перевагою, що в «Шахтарі» Каштру проводитиме перший офіційний матч в якості тренера?

— Цей тренер іще нічого в своєму житті не виграв. У його віці було б непогано здобути якийсь трофей. У великих командах він надовго не затримувався, згадуючи епізод з «Порту». У Донецьку впевнені, що Каштру підходить команді. Подивимося. У мене є знайомі агенти, які працюють на футбольний ринок Португалії. Мені нового тренера «Шахтаря» охарактеризували як людину, яка не вміє тримати удар. Якщо команда починає провалюватися, у нього дуже багато паніки в діях. Наголошую, що це не мої слова, а експертів португальського футболу.

— Чи впроваджував Хацкевич якісь кардинальні зміни в «Динамо» впродовж міжсезоння?

— Ні, нічого не змінилося. Що стосується нових тактичних напрацювань, судячи з тих матчів, що я бачив, їх абсолютно немає. Можливо, зміни десь і відбуваються, але на полі в товариських зустрічах я їх не побачив.
Какие там новые наработки... у кого? у дурилы картофельной? Такзика, она же у него и стратегия - одна: Бей вперьод, игра придёт. Из года в год. Стабильность же признак класса... :)
Да этого только слепой не видит и видимо у Суркиса зрение ухудшилось :(
Какие нара́ботки?)))) Пас на "столба", а там уже как получится.
А откуда им взяться? Тут бы старые наработки не потерять... С нашим то, "тренером".
"Я їх не бачив" - я теж.