25 липня 2019 12:11

Вацко сыграл за "Диназ" против дублеров "Шахтера"

Вишгородці провели заключний поєдинок перед стартом чемпіонату.


В середу в Щасливому відбувся контрольний поєдинок, в котрому донецький «Шахтар» U-21 прийняв вишгородський «Діназ». Матч завершився мінімальною перемогою «гірників» (2:1), якої вони досягли завдяки сумнівному пенальті на останніх хвилинах зустрічі, призначеному досвідченим арбітром Дмитром Кутаковим.


В першому таймі господарі поля відчули на собі ударну атакуючу міць діназівського колективу. Вже на восьмій хвилині тільки диво врятувало їх від неприємностей, коли Вадим Бовтрук просто зобов’язаний був з вигідної позиції спрямовувати м’яч в сітку, але той полетів значно вище воріт. Невдовзі Сергій Ічанський виправив похибку партнера і відкрив рахунок. Молоді «шахтарі» кинулися відігруватися та оборона «Діназу» зберегла свої ворота в недоторканості. До перервою вишгородці створили ще кілька хороших нагод, утім, не реалізували їх.


На 54-й хвилині тренерський штаб «Діназу» замінив одразу п’ятеро гравців, потім випустив на поле ще кількох «свіжих» виконавців. Це суттєво змінило малюнок гри, ініціатива перейшла до «Шахтаря» U-21, котрий спочатку зрівняв рахунок, а перед фінальним свистком отримав право на пенальті. Вирок чітко було виконано.


Прикметою матчу стала поява на полі у складі «Діназу» відомого спортивного коментатора Віктора Вацко. Це вже другий в історії клубу його вихід у складі команди Володимира Бондаренко. Перший, як відомо, стався у матчі аматорського чемпіонату України проти «Альянсу». Нині потенційний професіонал відіграв біля десяти хвилин на позиції центрфорварда і зробив кілька ТТД. На жаль, забити чи віддати гольову передачу йому так і не вдалося. Утім, не виключено, що Вацко відклав це до кращих часів, коли матиме можливість дебютувати в Другій лізі чемпіонату України.


«ШАХТАР» U-21 (Донецьк) - «ДІНАЗ» (Вишгород) – 2:1

Голи: Драмбаєв (58), Мудрик (87, з пенальті) – Ічанський (13).


«Діназ»: Крикнін, Крохмаль, Гарбар, Волошин, Корешков, Петренко, Ічанський, Бовтрук, Марченко, Авдалян, Липовий. Заміни: Зубленко, Чернишов, Ізотов, Долженко, Терещенко, Дорошенко, Блазунь, Александровський, Вацко.