22 липня 2019 11:02

Тренер молодежной команды "Карпат": "Начинается интенсивная подготовка к поединку с "Динамо"

За львівські «Карпати» Любомир Вовчук без малого провів 200 матчів. Після завершення кар’єри займався з дітьми в клубній школі, а тепер отримав нагоду попрацювати на вищому рівні – у молодіжній команді «зелено-білих».


– Ви більше року працювали з «Карпатами» U-17, для вас було несподіванкою стати старшим тренером молодіжки? Як ви себе почуваєте на цій посаді?


– Звичайно, що це для мене стало несподіванкою. Проте, не буду приховувати, що у мене були думки щодо ролі тренера молодіжної команди.


– З якими думками ви підходите до старту сезону в новій для вас ролі?


– Для мене важливим завданням є зібрати хороший колектив, щоб хлопці прогресували. І звичайно, що основна моя ціль – підготувати гравців до основної команди.


– Як ви вважаєте яке найголовніше завдання повинні виконати хлопці, аби досягти бажаного результату?


– Для початку викладатися на всі 100 відсотків на тренувальному процесі. Вважаю, що тренування – це показник плідної праці. Якщо ти стараєшся і вдосконалюєшся, то результат росту видно одразу.


– Щодо тренувань, ви змінили свій підхід до них? Можливо, ваші вимоги стали більшими?


– Тренування проходять в інтенсивному режимі. Можливо, я і став трішки вимогливішим.


– Під вашим керівництвом «зелено-білі» провели три спаринги, як ви оціните команду? Чи можете сказати, що команда готова до нового сезону?


– Хлопці викладаються на футбольному полі, чітко виконують те, що від них вимагається. Ще рано говорити чи вони готові на всі 100, але ясна річ, що фізичний стан вже набагато кращий.


– Як виглядає графік підготовки дублерів до чемпіонату?


– Ми завершили підготовчий збір. Вже з наступного тижня в нас розпочинається інтенсивна підготовка до першого поєдинку із серйозною командою. Нагадаю, що хлопці зіграють проти київського «Динамо».