21 липня 2019 23:44

Остап МАРКЕВИЧ: "Рад, что "Агробизнес" смог сыграть с командами Премьер-лиги"

Головний тренер ФК Агробізнес підвів підсумки закарпатського збору.


- Остапе Мироновичу, команда провела важливий етап підготовки у Закарпатті. Чи задоволені цим етапом?


- Справді, важливий етап. Я задоволений, тренерський штаб задоволений, насамперед, самовіддачею футболістів, серйозним ставленням до справи. Це дуже важливо. В ігровому плані, можу сказати, деякі позитивні моменти проглядаються. Звичайно, потрібен час для того, щоб говорити про якісь здобутки.


- На початку зборів ще в червні були розмови, що по результатах підготовки може хтось і покине команду… Чи є якісь кадрові рішення на сьогоднішній момент?


- Ще на початку зборів вирішили не продовжувати співпрацю з Павлом Федосовим. По ходу зборів в нас, крім прийнятих в команду, були на перегляді й інші футболісти, але по тих, чи інших причинах вони нам не підійшли. Але це нормальний процес футбольного життя.


- Та все ж, на сьогодні в нас є вже вісім новачків, причому п’ять з них підписані під час закарпатського етапу. Вважаєте, що команда укомплектована, чи ще буде продовжуватись селекційна робота?


- Вважаю, що на 95 відсотків команда укомплектована. Звісно, якщо буде якийсь цікавий футболіст, який однозначно нас підсилить, будемо готові його взяти в команду із задоволенням.


- Думанюк та Юхимович більшу частину зборів провели в Італії на Універсіаді і лише в останньому матчі вийшли на поле. Що можете сказати про них після знайомства?


- Задоволений їхньою роботою. Те, що про них розповідали тренери, які вже з ними працювали, повністю підтвердилося. Це молоді перспективні футболісти, які хочуть і вміють працювати. В цьому вже є позитив. А далі побачимо.


- Коли презентували Педро перед його прибуттям у команду, ви говорили, що останнім часом не бачили його наживо. Ось він вже в команді, зіграв перші матчі. Що можете про нього сказати тепер?


- В останній грі проти Калуша він відіграв усю гру, хоча і не був на цей момент фізично готовим до такого. Але показав себе непогано як в фізичному, так і ігровому плані, задовільнив своїм сьогоднішнім рівнем тренерський штаб. Видно, що в нього є хороша школа і він нам однозначно допоможе.


- В останньому матчі ми не побачили Кухарука та Бойчука…


- В них невеличкі пошкодження. Ми б хотіли зробити обстеження… Хоча вони були готові грати з Калушем, але ми вирішили не ризикувати і приймати рішення після обстеження.


- Попереду останній спаринг. Чи буде він генеральною репетицією перед першим офіційним матчем, чи основний склад команди в значній мірі вже визначений і він не буде вирішальним?


- Ви самі відповіли на це запитання. Немає звичайних спарингів. Всі контрольні ігри в певній мірі важливі, тренери ставлять перед собою запитання, на які мають отримати відповіді.


Це буде остання гра перед стартом у чемпіонаті, тому ми будемо вже після цієї гри вирішувати, хто імовірно розпочне чемпіонат в стартовому складі.


- Помітили, що в списку спарингів наші суперники від матчу до матчу понижаються в класі. Розпочинали з командою УПЛ, закінчуємо з аматорською. Це випадковість чи тонкощі підготовки?


- Це співпадіння, великого значення немає порядок команд-суперників, але я радий, що ми змогли зіграти з командами Прем’єр-ліги, на їх фоні наша команда непогано виглядала, тому ми задоволені проведеними спарингами. Зрозуміло, що є над чим працювати, як власне завжди, але в цілому вдалося виконати заплановане і підійти до Першої ліги в належному стані.