21 липня 2019 19:22

Вторая лига. Приличный ход "Полесья", усиления "Вереса" и дерзкие планы вчерашних любителей

Нарешті ПФЛ України визначилася з базовим днем старту друголігової першості. Суперництво в третьому за рангом дивізіоні розпочнеться 27 липня.


У групі «А» в епіцентрі уваги буде протистояння між «Поліссям» і вінницькою «Нивою», які ще минулого сезону реально претендували на підвищення в класі. Якщо подоляни ще не оголошували своїх планів, то житомиряни збираються реабілітуватися перед уболівальниками і здобути таку бажану перепустку до першої ліги. В останніх контрольних матчах підопічні Анатолія Безсмертного набрали пристойний хід, по черзі обігравши молодіжний склад «Динамо», «Арсенал-Київ», «Поділля» та ще одну першолігову команду, «Миколаїв», — 1:0.


Гостру конкуренцію «Поліссю» в боротьбі за перший рядок у турнірній таблиці, напевно, складе «Верес». Перед спарингом у Львові з «Карпатами» команда з Рівного підсилилася відразу вісьмома новачками, найвідоміший серед яких — Сергій Чеботаєв, що має досвід виступів у класі найсильніших. Тепер «Верес» повністю укомплектований, і для його керманича Юрія Вірта головне, аби підопічні швидко знайшли спільну мову й демонстрували взаєморозуміння на полі. А в протистоянні із зелено-білими гості додавали по ходу поєдинку й заслужено відсвяткували вольову перемогу — 2:1.


До речі, у групі «Б» також є два явні претенденти на чільні позиції — «Гірник» та «Металург», до якого після доволі тривалої перерви повернувся один із кращих вихованців запорізького футболу останніх років — Сергій Рудика. Проте криворіжцям і запоріжцям не варто заспокоюватися, оскільки виклик їм можуть кинути зухвалі дебютанти. Зокрема, головний тренер «ВПК-Агро» Сергій Соловйов зазначив, що клубне керівництво поставило завдання поборотися за місце на п’єдесталі. Його підопічні прийматимуть суперників у Новомосковську, а кістяк команди складають вихованці футболу Дніпропетровської області. У двох проведених спарингах «ВПК-Агро» спочатку розгромив юніорів «Дніпра-1» — 4:0, а потім поступився основному складу дніпрян — 0:2


Після доволі несподіваної появи серед команд другої ліги «Альянсу» (головний тренер — Юрій Ярошенко) не залишилася без великого футболу й Сумщина. Команда із смт Липова Долина поки що виступатиме на стадіоні «Ювілейний» в обласному центрі. Останнім часом вона тісно співпрацює з першоліговим «Інгульцем». Ось чому не виглядає випадковою поява цього тижня у тренувальному таборі «Альянсу» одного з провідних гравців «Інгульця» В’ячеслава Піднебенного.