21 липня 2019 15:39

"Динамо" - "Оболонь-Бровар" 1:1. Отчет о матче

У неділю, 21-го липня, «Динамо» провело перший спаринг у Києві після повернення з тренувального збору в Австрії.


Суперником у поєдинку, що пройшов на заміській тренувальній базі команди став представник першої ліги України столичний клуб «Оболонь-Бровар». У матчі тренерський штаб динамівців задіяв змішаний склад – футболістів основи та молодіжної команди.


У перші хвилини гра проходила переважно у середині поля, команди боролися за перевагу, при цьому м'ячем більше володіли динамівці. Нарешті, після чудового проходу правим флангом та зміщення у центр Цитаїшвілі на швидкості пробив низом з-за меж штрафного майданчика і вивів свою команду уперед.


Надалі господарі загрожували воротам суперника як після добре розіграних комбінацій з гри, так і після стандартних положень. Проте Кравченко зі штрафного влучив у стінку, а перспективний пас Шапаренка було перехоплено. У відповідь «пивовари» провели стрімку контратаку лівим флангом з подальшим ударом по воротах у ближній кут, з яким впорався Кучерук.


Через спекотну погоду арбітр у середині кожного з таймів зупиняв гру, щоб футболісти обох команд могли попити води. Надалі господарі не раз готували свої атаки на своїй половині поля, розігруючи м’яч через центральних захисників. Здобувши право на кутовий, наші гравці виконали подачу, але завдати удару по воротах суперник не дозволив. А, мабуть, найреальніший шанс подвоїти рахунок у першому таймі господарі мали за кілька хвилин до свистка на перерву. Кадірі обробив м'яч на лівому фланзі, здорово навісив на дальню стійку, де атаку головою завершував Шапаренко - зовсім трохи вище воріт.


Другий тайм футболісти у білій формі розпочали активно, заробивши кілька стандартних положень, але ні штрафні, ні кутові удари вигоди нашій команді не приносили. Втім, те ж саме можна сказати і про гостей. Хороші моменти мали Гармаш і Цитаїшвілі, а також Шулянський, який виконував навіс зі штрафного, заробленого Скорком, але кожного разу нашим футболістам не вистачало зовсім трохи, щоб м’яч опинився у сітці.


Натомість у другій половині тайму активізувалися «пивовари». Спочатку вони змусили воротаря Нещерета демонструвати дива реакції, вибиваючи м’яч кулаками з-під поперечини, потім нашому голкіперу довелося грати на виході після подачі кутового і, нарешті, гості досягли свого, зрівнявши рахунок: після подачі з правого флангу Островський залишився без нагляду у чужому штрафному майданчику і головою переправив м'яч у сітку.


Відзначимо, що на сьогодні запланований ще один контрольний поєдинок динамівської основи – о 16.00 на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського підопічні Олександра Хацкевича зустрінуться із новачком Прем’єр-ліги «Колосом» з Ковалівки.

Контрольний матч

21.07.2019. Віта Литовська, НТБ «Динамо».


«Динамо» - «Оболонь-Бровар» (Київ) – 1:1(1:0)

«Динамо»: Кучерук (Нещерет, 46), Попов, Кадірі, Шапаренко, Цітаішвілі, Сідклей, Гармаш, Піваріч, Шабанов, Русин, Кравченко.


На 65-й хвилині на поле вийшли: Білошевський, Шулянський, Хондак, Скорко, Сухоручко, Сирота, Петрусенко.


Голи: Цитаїшвілі (11) – Островський (82).