20 липня 2019 14:00
4

"Ньюкасл" обыграл беспомощный "Вест Хэм", а Ярмоленко получил издевательский вердикт от фанатов и Пеллегрини

Ньюкасл і Вест Хем зустрілися у матчі за 3-є місце Азія Трофі 2019. Андрій Ярмоленко вийшов у стартовому складі вперше за 9 місяців.


Азія Трофі. Товариський турнір, матч за 3-є місце

Ньюкасл – Вест Хем – 1:0

Гол: Муто, 34

У півфіналі турніру Трофей Азія Прем'єр-ліга Ярмоленко з Вест Хемом поступився Зінченку з Манчестер Сіті. Ньюкасл також з розгромним рахунком склав зброю у матчі проти Вулверхемптона. За всю історію "сороки" виграли на 12 особистих зустрічей більше, ніж "молоти". Водночас в АПЛ 2018/19 команда Пеллегріні без травмованого українця виграла обидві дуелі з загальним рахунком 5:0. Матч Ньюкасл – Вест Хем відбувається на стадіоні Хонкоу місткістю у 33 тисячі глядачів. Початок о 12:00 за київським часом.

Вест Хем на перший тайм виходить у такому складі: Фабіанскі – Сабалета (к), Рід, Огбонна, Кресвел – Райс – Ярмоленко, Каллен, Лансіні, Андерсон – Чічаріто.

Перший момент створив Ньюкасл на 8-й хвилині. Лансіні в центрі поля завозився з м'ячем, "сороки" розіграли швидку контру, але 19-річний Еліас Соренсен примудрився не влучити в порожні ворота з кількох метрів. Муто, 27-річний хавбек збірної Японії, спробував перекинути Фабіанскі навісним ударом, проте не перехитрив польського голкіпера. У перші хвилин 15 на полі помітно лише Ньюкасл.

Стеррі на 35-й хвилині закрутив з правого флангу, а Муто замкнув на межі чи радше за межею офсайду. Тут VAR нема, тому гол зараховано. У Вест Хема лише Андерсон намагається загострювати, але не дуже вдало. Ярмоленко ж виглядав абсолютно провально. На 41-й Андрій сигналізував про пенальті за нібито гру рукою після його прострілу, проте арбітр не погодився з його претензіями. Повтор показав, що м'яч дійсно знайшов кінцівку гравця Ньюкасла. З нового сезону за таке начебто повинні давати пенальті.

На другий тайм українець уже не вийшов. Що й не дивно. Екс-динамівець свого шансу не використав, не створивши абсолютно жодної загрози воротам Ньюкасла. Замість Ярмоленка вийшов Снодграс. Зате на лівому фланзі Андерсон залишився на полі. Показове рішення Мануеля Пеллегріні. Тут вам не УПЛ – люди повинні викладатися і в товариських матчах. У Вест Хема також зійшли з поля Райс (його замінив Карлос Санчес), а інші гравці групи атаки Чічаріто і Лансіні поступилися місцем Антоніо та Вілшер.

Сноді розіграв декілька цікавих комбінацій разом з Вілшером та Андерсоном. Конкурент Ярмоленка виглядає мотивованішим і цікавішим на правому фланзі, який активізувався по перерві. І ось уже Феліпе вистрибнув найвище на подачі – лише поперечина рятує Ньюкасл. "Сороки" відповідають швидким контрвипадом. Муто перетягує з пасом, але знаходить Шелві у штрафному. Той переправляє на партнера у воротарський – гол, але проблема в тому, що гравець Ньюкасла забрався в кілометровий офсайд.

Антоніо та Діангана наприкінці матчу отримали гарні нагоди забити, але їхні удари розминулися з площиною воріт. Вест Хем так і не спромігся бодай на один влучний удар. У Ньюкасла їх було 2, і перемога команди Стіва Брюса виглядає цілком закономірною – гра пройшла за сценарієм саме цього тренера.


Вест Хем провальний – у що грає ця команда і Ярмоленко в ній?

Коли Хосеп Гвардіола морщив лоба, переглядаючи гру свого першого суперника в АПЛ 2019/20, його можна було зрозуміти. Це просто неможливо осягнути – боляче дивитись. Жодної осмисленості, крихітна кількість креативу, порожня біганина, провали в усіх лініях. Одним словом якість нинішнього Вест Хема окреслити можна словом "безпросвітний". І не скажеш, що у лондонців гірший склад, ніж у Ньюкасла. Ні. Чічаріто у збірній Мексики, Ярмоленко навіть у тій же Борусії виглядали в рази цікавіше. Провалили матч не лише вони. Лансіні та Андерсон також були далекі від ідеалу. Після перерви було краще, але не настільки, щоб відігратись.

Багато фанатів Вест Хема розчаровані грою українця. Коментар одного з фанатських профілів про те що Ярмоленко не кращий за Майла Антоніо набрав, мабуть, найбільше лайків. Андрій не в тому стані, щоб дозволяти собі такі пішохідні матчі. Коли до команди долучаться дорогі новачки Форналс і Аллє, буде ще важче конкурувати за місця в атакувальній лінії. Китайський передсезонний тур виявився великим розчаруваннням для колишнього лідера Динамо, його партнерів та фанатів. Наразі Вест Хем не виглядає командою, здатною зачепитися за єврокубки. Більше схоже на те, що вболівальників "молотів" чекає новий сезон даремних надій.


Автор сам решил о вердикте от главного тренера? Идиотский вывод, как по мне.
8 человек заменили, но автор считает, что вердикт по игре был именно для Ярмоленко.

Кто набирает таких журналистов? Школьник
Сховати
Скаут, А вы игру смотрели в живую? :) Так вот Ярмолу я никогда вообще не видел в таком отвратительном состоянии, а вся игра в целом напомнила матчи аутсайдеров УПЛ :) Вот сейчас смотрю МЮ-Интер - это небо и земля!
Сховати
ZloyDeda, а как часто ВЫ видели Ярмоленко после разрыва ахилла и простоя в полгода?
ZloyDeda, Да, я смотрел матч.
Странно судить игрока по одному матчу, который не имеет малейшего значения!
А вы смотрели матч с МС? Он был одним из лучших на поле... Может автор данной статьи предположит, что Андрей является потенциальным номинантом на Золотой Мяч?