17 липня 2019 23:02

Мирон МАРКЕВИЧ: "Борьба в первой лиге станет еще интереснее"

Голова комітету національних збірних, відомий український тренер та корінний винниківчанин Мирон Маркевич у ексклюзивному коментарі нашому медіа центру поділився очікуваннями від нового сезону, висловив свою позицію щодо розширення УПЛ та оцінив шанси «Руху» на підвищення у класі.


- Мироне Богдановичу, 10 липня Виконком Української Асоціації Футболу проголосував за розширення УПЛ. Яка ваша позицію з цього приводу?

- Я завжди був прихильником того, щоб в Українській Прем’єр-Лізі грало 16 клубів. Чим більше молодих і талановитих футболістів гратиме на такому рівні, тим скоріше вони будуть прогресувати. З наступного сезону в УПЛ буде 14 команд, і в цьому є логіка, аби не вводити одразу 5 нових команд. Спершу 14, ще через рік 16, все треба робити поступово. Клуби вже зараз повинні подумати про підготовку до участі в елітарному дивізіоні. Вони мають відповідати цьому високому рівню не лише за грою, а й своєю інфраструктурою. А це нелегка річ. Моя думка щодо розширення УПЛ така: Виконком УАФ прийняв вірне рішення. Боротьба у Першій лізі стане ще цікавішою.


- Як гадаєте, чи під силу «Руху» за підсумками наступного сезону завоювати путівку в УПЛ?

- Наскільки мені відомо, «Рух» ставить завдання виходу у вищу лігу. Команду очолює досвічений тренер, Леонід Кучук поміняв практично весь склад. Побачимо, як воно буде… Багато клубів зараз декларують своє бажання підвищитися в класі, у цьому сезоні таке завдання ставить перед собою практично половина клубів Першої ліги, але до цього треба бути готовим. Звичайно, хочу, аби «Металіст» повернувся у вищий дивізіон, «Волинь», «Чорноморець», команди з великими традиціями. Без них якось не дивиться вищий дивізіон. Решта команд, які думають про УПЛ, вже зараз мають готувати свої стадіони, тренувальні бази, дитячі школи… З цього треба починати.