10 липня 2019 19:12

Официально: "Минай" усилился экс-динамовцем и еще двумя футболистами

ФК «Минай» у це міжсезоння підсилився ще трьома гравцями. Це закарпатський воротар Андрій Черепко та два польові гравці – нападник Олег Маїк та півзахисник Антон Кіча.


Голкіпер Черепко перейшов до «Минаю» з угорської «Варди» з Кішварди, Маїк з рівненського «Вереса», а Кіча – з першоліговського «Гірника-Спорт».

22-річний Андрій Черепко народився в селі Приборжавське, що на Іршавщині. Футболу навчався в ужгородській СДЮШОР. Улітку 2015 року приєднався до складу ужгородської «Говерли» і в тому ж році дебютував як за U-19, так і за U-21.


Є у нього і матчі у Премєр-лізі. 14 травня 2016 року дебютував у складі «Говерли» в домашній грі Прем'єр-ліги проти луцької «Волині», замінивши на 46-й хвилині ще одного екс-«минайця» Дмитра Бабенка. Андрій досить непогано ввійшов у гру: відразу ж кілька разів врятував команду, але після того більше не грав у складі «Говерли».


Після виступав за аматорські колективи на чемпіонат області, але після проявив себе в Угорщині - останній рік провів у «Варді» з Кішварди.


Олег Маїк - це нападник із Львівщини. Народився у містечку Добротвір, розташованому в Кам'янка-Бузькому районі Львівської області. Футболом Олег почав займатись у Львові в УФК «Львів». Уже із сезону 2010/11 молодого форварда почали підпускати до матчів першої команди, де він провів шість матчів у Першій лізі України. В 2011-му році він уклав контракт з «Динамо», де провів 5 років. Він грав переважно за команди різних вікових груп та за «Динамо-2» під керівництвом Олександра Хацкевича.


В 2016-му році пограв за «Черкаський Дніпро», а далі два роки провів у Польщі – у командах нижчої ліги «Дрвенца» та «Котвиця». Останній сезон провів у рівненському «Вересі», який був суперником «Минаю» в групі «А» Другої ліги. У складі рівненської команди проти «минайців» Маїк провів три гри, проте результативними діями не відзначився.


Ще один новачок – колишній гравець «Олександрії» та «Чорноморця» Антон Кіча. Це 29-річний лівий вінгер, остання команда якого – першоліговський «Гірник-Спорт» з Горішніх Плавнів. Антон був основним гравцем цієї команди і зіграв більшість поєдинків у основі.


А. Кіча народився і займався футболом у Дніпрі. В 20 років потрапив до системи маріупольського «Ілічивця», де йому навіть вдалося дебютувати у Премєр-лізі. Далі була «Олександрія» та «Чорноморець». У складі команди з Кіровоградщини навіть ставав бронзовим (2012/13) і срібним (2013/14) призером Першої ліги.


З привод підсилення команди висловився і президент ФК «Минай» Валерій Пересоляк. «Ми розуміємо, що попереду буде дуже складний сезон, де нам будуть протистояти 15 міцних команд в чемпіонаті, - розповів він. – Тому наш клуб дуже ретельно підходить до питання підсилення і шукає саме тих футболістів, які дійсно допоможуть нашій команді ще сильнішою.


Я радий, що до нас приєднався наш закарпатець Олександр Глагола, який пройшов серйозну футбольну школу в «Шахтарі», а також ще один наш земляк Андрій Черепко. Ми завжди раді в команді гравцям із Закарпаття. Також радий, що частиною нашої великої родини стали і Олег Маїк та Антон Кіча. Сподіваюся, що всі вони будуть радувати наших вболівальників».


За словами президента команди, не виключено, що це не останнє підсилення перед стартом у Першій лізі.