9 липня 2019 23:03

Дмитрий МИХАЙЛЕНКО: "Супряга получает психологическую уверенность"

Головний тренер СК «Дніпро-1» Дмитро Михайленко підвів підсумки контрольного матчу проти донецького «Олімпіку» (2:1):


— Сьогодні були якісними обидва тайми: і перший, і другий були хорошими в плані гри та емоцій, хороші м’ячі були забиті. Говорити про те, що є повне задоволеність, звичайно, зарано. Я розумію і рівень команди суперника, у якого було багато гравців на оглядинах, хто тільки приїхав, тому тут є своє пояснення їх не дуже злагодженій грі. Що стосується нашої гри, то навіть не знаю, який тайм сподобався більше. В обох таймах були хороші моменти. У першому мені не сподобалося кілька епізодів в обороні, але в цілому можна оцінити спаринг, як позитивний. І емоції зараз також позитивні.


— Сьогодні на в складі команди дебютував новачок Юрій Вакулко. Що скажете про цей трансфер?

— Він спочатку належав іншому клубу, тому ми особливо його не розглядали, як потенційний трансфер, але далі ситуація так, що склалася можливість підписанти з ним контракт, тому цим ми, звичайно, задоволені, адже для нас важливо мати досвідчених футболістів у хорошому ігровому віці. У нас багато молоді, і багато досвідчених футболістів, від яких вже важко вимагати якогось прогресу. Тому Юрій для нас важливий і з точки зору інвестицій в майбутнє, а крім того, це хороший швидкісний гравець, який добре діє у захисті, хоча йому ще потрібен час, щоб зрозуміти нашу гру і ігрові принципи. Але дуже важливо, що він зараз з нами, що він пройшов нашу школу, і для нього Дніпро не пустий звук. Тому ми, звичайно, цим трансфером за доволі цим трансфером, а от його сьогоднішню гру по 15 хвилинам я би оцінювати не став.


— Сьогодні Сафронов у першому таймі грав на правому фланзі, а у другому в центрі оборони. Це говорить про те, що ви дивитесь на нього на різних позиціях?

– Це говорить про те, що у нас захворів Романюк і все (посміхається).


— Супряга зараз забиває і набирає впевненості?

– Будь-який футболіст, коли забиває, почне відчувати психологічну впевненість. Це стосується не тільки молоді, Супряги, або когось іншого. Тут питання його особистих амбіцій, наскільки він бажає забивати і прогресувати. Зрозуміло, що у нас велика група молодих футболістів, і усі вони володіють талантом, тому тільки від них буде залежатиме, як вони будуть працювати і використовувати ті хвилини і шанси, які будуть з’являтися. У нас немає інших футболістів. Тому ми дуже на них розраховуємо – на їх серйозність, мотивацію і майстерність.