7 липня 2019 21:50

"Откровенно удивлен такой несолидностью". Тренер "Львова" Блавацкий раскритиковал ФК "Оболонь-Бровар"

14 липня професійний футбольний клуб «Львів» зіграє контрольну гру у межах другого тренувального збору у підготовці до сезону 2019/2020. Але не з ФК «Оболонь-Бровар» з Києва, як планувалося попередньо, а з івано-франківським «Прикарпаттям».


Про причини зміни спаринг-партнера у коментарі прес-службі розповів головний тренер львівського клубу Богдан Блавацький.


«Наприкінці червня головний тренер «Оболоні-Бровар» Сергій Ковалець запропонував ПФК «Львів» провести товариську гру. Була узгоджена дата – 14 липня, а також запропоновані нами місця проведення спарингу – Львів або Добротвір. У свою чергу, кияни висловили бажання зіграти цей матч у Червонограді, і ми вирішили піти їм назустріч.


Кілька днів тому було з’ясовано, що стадіон у Червонограді не має належних умов для проведення там футбольного поєдинку між командами такого рівня. І тому наш клуб в оперативному порядку запропонував перенести цей матч на львівський стадіон «Сокіл».


Але виявилося, що «Оболонь-Бровар» і взагалі не збирається їхати до Львова. Сергій Ковалець повідомив про те, що керівництво «пивоварів» дало відбій, і ця гра не відбудеться. Цікаво, що два тижні тому було прийняте обопільне рішення про організацію матчу на Львівщині, увесь цей час я тримав зв’язок з наставником київської команди. А за тиждень до гри клуб просто відмовився від існуючих домовленостей, а наставник перекинув відповідальність за це рішення на керівництво «пивоварів».


Я 25 років займаюся тренерською діяльністю, і в цьому випадку відверто здивований такою несолідністю та легковажністю з боку «Оболоні-Бровар». Тим більше, що це вже не вперше – минулого сезону ПФК «Львів» також мав домовленість про організацію гри з киянами, яка у підсумку не відбулася через відмову суперників.


Добре, що нам вдалося за короткий проміжок часу знайти спаринг-партнера на цю дату. 14 липня о 17:00 на «Соколі» ПФК «Львів» зустрінеться у товариському матчі з івано-франківським «Прикарпаттям».