7 липня 2019 16:25

Вторая лига. Кто составит конкуренцию "Полесью", "Вересу" и "Горняку"?

Поступово заповнюються вакансії на тренерських містках друголігових команд. Новим керманичем «Буковини», для якої минулий сезон був найгіршим у багаторічній історії, став вихованець місцевого футболу Андрій Мельничук, який останнім часом працював в академії ФК «Сталь» (Кам’янське). Допомагатимуть йому ще два відомі екс-гравці «Буковини» — Степан Маковійчук та Валентин Заяць.


Чернівецькі футболісти поки що обмежилися участю у двосторонній грі, хоча вже очевидно, що Мельничуку доведеться вирішувати серйозні кадрові проблеми, адже в міжсезоння команду залишили сім гравців основного складу. До початку першості «Буковина» запланувала провести шість спарингів.


Новим головним тренером «Калуша» став Василь Качур, який свого часу був капітаном «Борисфена», останніми ж роками очолював аматорські «Карпати» (Брошнів-Осада). «Містяни» в першому контрольному матчі розійшлися миром із «Прикарпаттям» — 1:1, а вчора не поступилися «Волині» — 0:0.


Ще один іменитий у минулому футболіст, Олександр Мандзюк, увійшов до тренерського штабу «Поділля», яке вчора програло вдома в спарингу вінницькій «Ниві» — 0:1.


І все ж, на нашу думку, не ці команди претендуватимуть на підвищення в класі. У групі «А» фахівці високо оцінюють шанси «Полісся», яке минулого сезону лише на фінішній прямій втратило чільні позиції. Та ця відносна невдача не вплинула на клубне керівництво, яке продовжує довіряти тренеру Анатолію Безсмертному. І житомиряни, серйозно оновивши склад, уже сьогодні справляють враження боєздатної команди. Судіть самі. Спочатку вони обіграли експериментальний склад київського «Динамо» — 2:1, потім із таким же рахунком — молодіжку «Колоса», а вчора змусили капітулювати вже «основу» команди з Ковалівки — 3:2!


У тій самій групі не приховує своїхамбітних планів «Верес». У міжсезоння підопічні нового головного тренера Юрія Вірта спершу програли наприкінці матчу «Волині» — 0:1, а позавчора завдали нищівної поразки «Прикарпаттю» — 5:1. Хет-трик оформив Антон Яременко. Заради справедливості слід сказати, що іванофранківці примудрилися не реалізувати два пенальті.


А в групі «Б» поки що найбільше спарингів провів «Гірник», який з однаковим рахунком, 2:1, узяв гору над «Дніпром-1» і молодіжкою «Олександрії» та доволі несподівано поступився «Нікополю» — 2:3. Головний тренер Геннадій Приходько сказав, що ставить перед своїми підопічними максимальні завдання. Тішить, що команда, за його словами, не обділена увагою не тільки вболівальників, але й владних структур. Поки що лави «Гірника» поповнили захисник «Інгульця» Ігор Коцюмака й півзахисник «Миру» Сергій Цибульський, а от захисник Віталій Заєць, півзахисник Євген Сантрапинських та нападник Віктор Сахнюк вирішили працевлаштуватися в інших колективах.