1 липня 2019 18:52
2

"Сумы", "Ильичевец", "Горняк-Спорт": Спор руководителей клубов о договорняках

На останньому засіданні ПФЛ розглядали не тільки ініціативу розширення УПЛ, а й пекельно сперечалися про скандальні матчі ПФК Суми — Волинь та Іллічівець — Гірник-Спорт.


Особливо активним був президент Інгульця Олександр Поворознюк:


Я спілкувався з поліцією по матчу Суми — Волинь. Поліція передала матеріали 10-го грудня. Коли буде рішення? Дати дограти, щоб заробили зайві гроші? Так давайте тоді зберемося, відірвемо голову. Чому ми цього не зробили?! Вони (Суми — прим.ред.) пропустили один, а він (тренер — прим.ред) виходить і показує, що ще 6 треба пропустити, бо ставка на 7. Я підходив до одного тренера, до другого і питав, що це означає. І кожен не розуміє. А ви Ниву і Буковину розслідуєте, тільки здогадуєтеся. А тут відкрито все.


Три роки Іллічівець — Гірник-Спорт розслідується. Вже і Іллічівець перейменували у Маріуполь. Маріуполь вже у єврокубках грає. Президент Гірник-Спорта як хотів боротися, так він повиганяв звідти і тренера, і зробив все, що міг. А КДК 3 роки розглядає.


Президент Гірник-Спорта Петро Каплун розповів, як до нього зверталися слідчі:


Якщо я винен — зніміть мене. Я не проти. Але коли приходить слідчий і питає, чи залишилися в мене якісь матеріали, то я не розумію цього. Черз 2 роки! Які матеріали?


Вже постраждала Оболонь. Були спотворені спортивні результати цього клубу. Оболонь втратила 5 очок. Якщо б не це, то вони могли б вийти в УПЛ.


Парирував усім президент ПФЛ Сергій Макаров:


По ПФК Суми — там вже займається поліція. По ним вже прийняте рішення. Я не виправдовую федерацію. Це пляма на всіх нас: грає один клуб — страждають усі. Але є система правосуддя. З них треба спитати: чому не прийняли рішення раніше. А можливо просто тому що вперше таку справу розглядали? Велика папка зі справою прийшла з поліції і поставте себе на місце члена КДК. Вони затягнули строки: в квітні винісли рішення, у Сум був час на апеляцію і вони встигли дограти чемпіонат.

Почему в этом списке нет Николаева? В своё время Поворознюк говорил как старший тренер мфк николаев запроданский предлагал ему сыграть договорняк. Муниципалы тогда шли в ровень с Сумами. Администратора команды при передаче ловили. И всё тихо. Занесли бабулек .
З Сумами все зрозуміло.
А де ж справи Іллічівця? Кочетов усе передав у комітет. А там забули чи загубили? Бо так захотів керуючий українським футболом - гудок усього Дамбаса!