29 червня 2019 16:28

"Львов" сыграл вничью с тернопольской "Нивой"

ПФК «Львів» у дебютному товариському матчі на першому тренувальному зборі напередодні сезону 2019/2020 зіграв внічию з тернопільською «Нивою».


Прем’єрний поєдинок «синьо-золотих левів» у літнє міжсезоння був ознайомчим для тренерського штабу, який мав на меті переглянути, в якому стані перебуває команда після тижня інтенсивних тренувань та що собою являють потенційні новачки, що знаходяться на перегляді у львівському клубі.


У стартові хвилини спарингу «Львів» справляв дуже хороше враження. Львів’яни захопили контроль над м’ячем і могли одразу ж відкривати рахунок. Передача з глибини знайшла у штрафному майданчику Мартана, який ударом головою з вигідної позиції не поцілив у ворота.


Підопічні Богдана Блавацького не збавляли обертів, і вже на 15-й хвилині Хімчак опинився на вістрі атаки після проникливої передачі Алваро. Однак, влучно у падінні пробити з гострого кута Максиму не вдалося. Минуло ще трохи часу, і вже Приймак потужним «пострілом» ледве не змусив господарів капітулювати. Владислав пробив з-за меж штрафного, а м’яч пролетів у сантиметрах від дальньої дев’ятки.


Найреальніша нагода відсвяткувати взяття воріт була у Пернамбуко. На 38-й хвилині бразилець пробив з зони лівого напівфлангу, і голкіперу довелося реагувати на ближній стійці та переводити м’яч на кутовий.


У другому таймі наставник «Львова» випустив на поле майже повністю видозмінений склад, в якому превалювали молоді гравці та футболісти, що можуть поповнити склад «містян» у прийдешньому сезоні.


Гра вирівнялася і прийняла дещо хаотичний характер. Обом колективам бракувало якості у командній взаємодії, а на перший план вийшли індивідуальні дії певних гравців. У «Львова» в атаці солювали Алваро, Шина та бразилець, що знаходиться на перегляді, але повсякчас їм не вистачало або влучного завершального удару, або останнього пасу на партнера.


У кінцівці спарингу команди мали найкращі шанси на те, щоб все-таки уникнути «сухої» нічиєї. На 88-й хвилині Сарнавський продемонстрував майстерність, відбивши м’яч після штрафного з ближнього верхнього кута, а за дві хвилини блискучий рейд Пентелейчука з власної половини поля до штрафного «Ниви» ледве не завершився голом. Тернополян в останню мить врятував воротар, який вчасно вийшов на перехоплення та заблокував удар півзахисника – 0:0.


“Ми могли вигравати у два м’ячі ще до п’ятої хвилини. Але у першому таймі не реалізували свої нагоди. У другому таймі вдалися до ротації, гра стала дещо хаотичною. Хоча й після перерви ми мали моменти. Той самий Шина міг краще розпорядитися м’ячем у вирішальні моменти. Але сьогодні ми, у першу чергу, хотіли подивитися на можливості наших гравців, тому результат особливого значення не мав”, – підсумував нічию у спарингу з “Нивою” Богдан Блавацький.


Товариський матч


«Нива» (Тернопіль) – ПФК «Львів» (Львів) – 0:0


«Львів» (перший тайм): Бандура – Борзенко (к), Мартан, Приймак, Адамюк, Хімчак. Пернамбуко, Алваро, три гравці на перегляді


«Львів» (другий тайм): Сарнавський – Борзенко (к), Алваро, Вісенте, Шина, Араужо, Брама, чотири гравці на перегляді