29 червня 2019 16:07

Вторая лига. Семь новичков и амбициозные планы старожилов в новом сезоне

Щорічної конференції ПФЛ, яка відбулася 27 червня в Києві, з нетерпінням чекали, передусім, уболівальники, які слідкують за суперництвом друголігових команд.


У турнірі виступатимуть 23 колективи, розділені на дві групи, причому серед них одразу сім новачків. Йдеться про другі команди «Чорноморця», «Оболоні-Бровар», «Авангарду», а також «Ужгород», «Альянс» (Липова Долина), «Діназ» (Вишгород), «ВПК-Агро» (Магдалинівський район).


«Альянс» свої поєдинки осінньої частини першості проводитиме в Сумах на стадіоні «Ювілейний».


Утім, треба визнати, що новачкам складно буде претендувати на місця на п’єдесталі пошани, адже претендентів на підвищення у класі чимало. Зокрема, новому керманичу «Вереса» Юрію Вірту керівництво ФК одразу ж поставило завдання: завоювати перепустку до першої ліги. До речі, Юрій два з половиною роки тому вже очолював рівненську команду, і, звичайно, докладе зусиль, аби не розчарувати клубне керівництво та фанів. Хоча, оскільки стадіон в Рівному перебуває на реконструкції, «Верес» знову буде змушений виступати на одній з арен області.


Має серйозні наміри щодо завоювання путівки до першої ліги й запорізький «Металург». Днями змушений був піти у відставку головний тренер Олег Таран, який не зумів підкорити цю висоту минулого сезону. Його замінив Іван Богатир, якому допомагатимуть Олексій Годін, Руслан Галігузов та Георгій Негірєв.


А от у «Калуші» ще не знайшли нового керманича після того, як у відставку пішов головний тренер Андрій Нестерук. Більше не працюватиме в клубі й генеральний директор Юрій Касіянчук.


Непочатий край роботи й у клубного керівництва «Буковини» та «Нікополя». Ці команди зберегли статус майстрів, але їм треба серйозно підсилитися, як тренерськими кадрами, так і футболістами. Інакше чергового провалу буде складно уникнути.


Також делегати конференції ПФЛ проголосували за виключення із другої ліги «Сум» і «Миру».