28 червня 2019 20:05
2

ДЮФЛУ (U-15). Финальный турнир. Полуфинал. "Шахтер" - "Динамо" 1:1 (по пен. 5:3)

У смт. Шасливе у розпалі фінальна частина дитячо-юнацької ліги України у віковій групі U-15.


У півфінальному поєдинку київське «Динамо», яке посіло друге місце у групі «Б», зустрілося із донецьким «Шахтарем» - переможцем паралельної групи «А».


Впоравшись з кількома стартовими атаками у виконанні донеччан, кияни перехопили ініціативу та сворили кілька загроз воротам суперника. З першої спроби динамівцям вдалося заробитикутовий, а після подачі від кутової позначки у виконанні Мельниченка і метушні у штрафноому майданчику, найкмітливішим виявився Давлатов та з близької видстані переправив м’яч у ворота. Через кілька хвилин «Шахтар» мав реальну нагоду зрівняти рахунок, коли після флангової подачі Пушкарьов головою послав м’яч зовсім поруч зі стійкою.


Ще один гострий випад нашої команди закінчився небезпечним проходом Царенка, який за рахунок індивідуальної майстерності обіграв суперника, але його перспективний пас було перехоплено. Стрімко проривався до воріт Слесар, якого суперник був змушений зупиняти ціною попередження. Штрафний з лівого флангу виконав Єременко, намагаючись закрутити мяч під поперечину – трохи неточно. А через хвилину вже динамівці були змушені фолити метрах в 24-х від власних воріт – подача Лосенка вигоди «Шахтарю» не принесла. Словом, на полі проходила цікава, динамічна гра із моментами, що із регулярністю виникали біля воріт обох команд.


Нарешті, номінальні господарі використали свій шанс, коли наші хлопці залишили без нагляду Пушкарьова, той прийняв м’яч та з лінії штрафного майданчика відправив його точно у кут воріт. До перерви на полі було багато боротьби, у якій ніхто не хотів поступатися, гравці обох команд до кінця змагалися за кожен м’яч та намагалися розпоряджатися ним уважно.


Щойно розпочався другий тайм, як кияни ледь не скористалися першим же своїм моментом: Горбач виконав штрафний удар, воротар «Шахтаря» не втримав м’яч у руках, але Давлатову не вистачило зовсім трохи, щоб встигнути на добивання. А ще одного разу воротаря ледь не перекинув Слесар – м’яч пролетів у сантиметрах повз стійку. Біля протилежних воріт у «Шахтаря» була непогана можливість після дебезпечного штрафного удару, призначеного метрах у 18-ти від воріт, але Пушкарьов влучив у стінку. А через кілька хвилин з ударом Борисенка впорався наш воротар Ісаченко.


Після цього гра йшда на зустрічних курсах. Наша команда заробила кілька небезпечних штрафних ударів, але верхову боротьбу виграли захисники донеччан. У той же час біля протилежних воріт Борисенко робив гострий простріл справа уздовж лінії воріт, але Пушкарьов на мить не встиг його замкнути. А мабуть, найральнішу нагоду вивести свою команду уперед мав Царенко, який прорвався по центру, запустив флангом Ганжолу, той повернув йому м’яч, і Антон у дотик завдав удару – голкіпер зреагував, але м’яч у руках не втримав, тойже Царенко кинувся на добивання, але але з другої спроби Барченко зафіксував сферу. Одразу ж свою атаку у дотик завершували і гравці «Шахтаря», але удар прийшовся вище воріт.


Таким чином, незважаючи на те, що у завершальні хвилини за кількістю небезпечних моментів динамівці переважали «гірників», доля путівки у фінал вирішувалася у серії післяматчевих пенальті. Вона вийшла вкрай напруженою, а краще впоралися з емоціями та були влучнішими гравці «Шахтаря».


Завтра на фінальному етапі ДЮФЛ (U-15) – вихідний день. Поєдинок за третє місце «Динамо» проведе післязавтра, 30-го червня, у Києві на полі НТК ім. Баннікова проти «Скали» (Стрий). Початок о 16.00.


ДЮФЛУ (U-15). Фінальний турнір. Півфінал

28.06.2018. Щасливе. Стадіон «Княжа-Арена». 150 глядачів.


«Шахтар» - «Динамо» - 1:1 (по пен. 5:3)


«Шахтар»: 1. Барченко, 2. Чуйко, 3. Христенко, 4. Савченко (14. Дудолад, 27), 5. Булеза, 6. Лосенко, 7. Пушкарьов, 8. Удод, 9. Уваров, 10. Глущенко (Распутько, 64), 11. Борисенко.


«Динамо»: 1. Ісаченко, 8. Бенедюк, 7. Філатов, 2. Єременко, 15. Чубатий, 4. Ганжола, 18. Мельниченко (к), 5. Царенко, 9. Слесар, 10. Давлатов, 11. Горбач.


Голи: Пушкарьов (25) – Давлатов (5).

Суркіс молодчина. Окрім дублю все про...ав!
як на мене повний провал в ДЮФЛУ. ні одної золотої. провал ю16,ю17.
хтось понесе відповідальність? чи далі будуть говорити, що іспанці зло? де хвалений хорватський тренер з нім.клубу який мав вивести наших юнаків на новий рівень. Де щасливі інтервью його лобіста іщенка?