28 червня 2019 18:36

"Динамо" - "Полесье" 1:2. Отчет о матче

Перед вильотом на двотижневий підготовчий збір до Австрії київське "Динамо" провело на своїй базі в Конча-Заспі тренувальний матч проти команди з другої ліги - житомирського "Полісся".


Спаринг проводився у незвичному форматі - два тайми по 40 хвилин. "Біло-сині" провели матч в експериментальному складі, у грі взяли участь два гравці, які знаходяться на перегляді в "Динамо". Так з перших хвилин грав 21-річний сенегальський форвард донецького "Олімпіка" Матар Дійє. А в другому таймі на поле вийшов 20-річний півзахисник Вадим Янчак, вихованець ФК "Львів", який останнім часом виступав за словацький "Локомотив" (Кошице).


"Біло-сині" активно почали зустріч, зі стартових хвилин створюючи моменти біля воріт гостей, однак несподівано пропустили на 12-й хвилині. Після прострілу з лівого флангу екс-динамівець Немтінов випередив Шабанова і з лінії штрафного ударом у дотик за дивовижною траєкторією "парашутом" закинув м'яч під поперечину.


Пропустивши гол, динамівці ще більше посилили тиск на ворота суперників, створивши до перерви півдесятка вірних гольових моментів. Кілька разів небезпечно бив Андрієвський. Після його удару зі штрафного м'яч прийняла на себе поперечина, в іншому епізоді він розстрілював ворота з близької дистанції, але гостей врятував їх голкіпер Мозиль. Він же врятував "Полісся" і після удару Матара Дійє через себе, і коли сенегалець вискочив з ним на "побачення". Не зумів переграти воротаря з першої спроби і Кравченко, який опинився один перед воротами після класної комбінації киян.


Однак у самій кінцівці першої 40-хвилинки Микита все ж переграв Мозиля, точно пробивши у ближній нижній кут після класного пасу п'ятою від Матара.


У другому таймі у складі "Динамо" на заміну вийшли зовсім молоді гравці з дубля. Моментів після перерви стало менше, і здавалося, гра так і завершиться внічию.


Однак під завісу зустрічі гості, які не мали до цього жодного моменту, знову повели в рахунку. І знову гол видався трохи курйозним. Після вкидання з-за бокової м'яч пролетів повз захисників і опинився у штрафній зоні у Голенкова, який спершу ефектно прокинув його над Нещеретом, а потім сам же головою відправив у вже порожні ворота.


Тренувальний матч. "Динамо" - "Полісся" - 1:2

28.06.2019. НТБ "Динамо"


"Динамо": Бущан (Нещерет, 41) - Кравченко, Алібеков, Шабанов (Бодня, 51), Сідклей (Хондак, 51) - Сидорчук (Петрусенко, 51), Шапаренко (Янчак (гравець на перегляді, 51), Андрієвський (Гармаш , 41) - Русин, де Пена (Шулянський, 51), Матар Дійє (гравець на перегляді)


"Полісся": 1 Мозиль, 7 Бринько, 4 Адаменко, 3 Маткобожик, 15 Власюк, 73 Боровець, 8 Чернецький, 9 Голєнков, 11 Немтінов, 19 Семчук, 17 Голенко.

Запасні: Федотов, 3 Швець, 6 Кузнецов, 14 Мосеюк, 45 Задерецький, 21 Терзі, 20 Тарануха


Голи: 0:1 - Немтінов (12), 1:1 - Кравченко (37), 1:2 - Голєнков (74)