27 червня 2019 21:19
20

Официально: Караваев подписал с "Динамо" контракт на 4 года

ФК «Динамо» Київ та ФК «Зоря» Луганськ досягли угоди про трансфер 27-річного гравця національної збірної України Олександра Караваєва.


Контракт Караваєва з «Динамо» розрахований на чотири роки.


У «Динамо» Олександр виступатиме під ігровим номером «20».


На рахунку Караваєва 22 матчі та один гол за національну збірну України.


До вашої уваги коротка біографія новачка «біло-синіх».


Початок шляху


Олександр народився в Херсоні і рано почав займатися футболом у школі місцевої «Освіти», яка подарувала незалежній Україні досить багато професійних футболістів.


У 13-річному віці Караваєва помітили скаути «Шахтаря» і запросили в академію «гірників», де він, в свою чергу, піднявся сходами до першої команди, хоча свого шансу так і не отримав.


Виступаючи за юнацьку і молодіжну команди «Шахтаря», а також навіть встигнувши пограти за «Шахтар-3» у Другій лізі України в сезоні 2009/10, реальний шанс проявити себе на дорослому рівні у нього з'явився дещо пізніше.


Відомий в Україні та Східній Європі білоруський тренер Олег Кононов, змінивши «Карпати» на керівну посаду в «Севастополі» і, з часом ставши тренером клубу, поступово почав збирати цікавий колектив. Слід зазначити, що кістяк того колективу складали вихованці «Шахтаря». Цей сплав молодості і досвіду ставив перед собою амбітні цілі і, відразу після повернення в Прем'єр-лігу, в сезоні 2013/14 фінішував на дев'ятому рядку. Караваєв, зрозуміло, був одним з ключових виконавців у тій команді, награвши за два роки понад півсотні матчів і забив вісім м'ячів.


До того момент Олександр вже був чудово знайомий тренерам юнацьких і молодіжної збірних. У командах U17, U19 і U21, він грав регулярно. За національну збірну він дебютував дещо пізніше - в 2015-му проти Північної Македонії.


Севастопольський скарб і «Зоря»


З початком війни з Росією і анексією Криму, а також подальшою ліквідацією ПФК «Севастополя», Олександр покинув півострів, виїхавши звідти не тільки з багатим футбольним досвідом і популярністю в українському футболі, а й з одним з головних скарбів в житті - дружиною Людмилою, з якою познайомився якраз в Севастополі. Разом пара виховує доньку Аріану.


Тим часом на футбольному горизонті у Караваєва виникла «Зоря». Амбітний молодий проект, нехай і в досить непростих умовах, враховуючи війну, в луганському клубі почав будувати Юрій Вернидуб. Молоді і талановиті футболісти (на перших порах - в основному з «Шахтаря») отримали ще одну платформу для розвитку і виступів на найвищому рівні, і Олександр опинився в їх числі.


Виступаючи на позиції правого атакувального півзахисника, здатного як зіграти на атаку, так і опуститися на правий фланг оборони, фактично Караваєв можна назвати класичним латералем в футболі. У свій перший прихід в «Зорю» (сезони 2014/15 і 2015/16) Караваєв був невід'ємною частиною команди Вернидуба і беззаперечним гравцем основи. Як результат - 66 матчів і 16 голів - показник, особливо з точки зору результативності, яким не можуть похвалитися навіть дехто з форвардів.


Логічно, що саме в той період на нього звернули увагу в збірній України, а взимку 2017-го Олександр відправився до Туреччини.


Стамбул-Запоріжжя-Київ


Він отримав шанс проявити себе в одному з топових клубів Туреччини - «Фенербахче», і багато хто вірив, що саме українцеві, за рахунок своєї настирливості і працездатності, вдасться закріпитися в Стамбулі. Цікаво, що турки помітили гравця в очних протистояннях з «Зорею» в Лізі Європи.


«Шахтар», якому все ще належав контракт футболіста, готовий був відпустити свого вихованця до «канарок», але після закінчення сезону 2016/17 Олександр повернувся до України, відігравши за «Фенербахче» всього три поєдинки. Напередодні старту нового сезону «Зорі» і «Шахтарю» вдалося домовитися про повноцінний трансфер Караваєва. У підсумку, за «гірників» він так жодного разу і не зіграв.


У «Зорі» ж Олександр повернувся на колишній рівень, став лідером і капітаном команди і продовжив стабільно викликатися до збірної України. Непоступливість, самовіддача і величезна працездатність футболіста, а також його відкритість до вболівальників і преси, виділяють його серед багатьох.


Що стосується футбольних якостей, то, як і раніше, Караваєв був гравцем основи у Вернидуба, але його результативність зменшилася вдвічі. Пов'язано це, в першу чергу, з тим, що Олександр став грати значно ближче до свого штрафного, частіше виступаючи в якості правого захисника. Саме на цій позиції він регулярно виходить і в національній збірній країни. І все-таки у багатьох важливих матчах саме голи Караваєва допомагали «Зорі» домогтися потрібного результату.


Своєю грою і ставленням Олександр, без сумнівів, заслужив справжній шанс проявити себе на топ-рівні. Як результат - запрошення в «Динамо».

Нам бы в центр и под нарастающим техничных игроков парочку ,да и напа по типу Бангура и не плохой состав . С учетом что Попов будет играть . Если нет то и центрального защитника бы не мешало прикупить . Только качественных
Сховати
Под "нападающим"
Непривычно будет видеть Караваева в форме Динамо. Но к трансферу отношусь хорошо. В сборной практически в каждом матче выглядел очень солидно. Конкуренция в команде стала просто колоссальной, надеюсь это принесет нам чемпионство.
Нормальный вариант
Шаблий?! Это наш или точнее Суркиса клубный агент или скаут.
Добро пожаловать в команду, Саша! То что будешь полностью отдаваться команде сомнений нет. Успехов тебе и больших побед всем нам!
У нас появляются реактивные фланги.
Трансферу скорее рад, чем огорчен, но не пойму че Суркис превращает Динамо Киев в Динамо Шаблиев? С чего такая лояльность к этому сомнительному персонажу?
Сховати
Woodstock, а что там делает сомнительный ХАН, а что там делает куча левых топ-менеджеров? Хацкевич тряпка, верит тому, кто ему лебезит.
По поводу неба и земли. Прошлый сезон Караваев - Морозюк статистика в среднем за матч:
Передачи: 42 - 61
Ключевые: 2.2 - 2.4
В штрафную: 4.9 - 9.0
Обводки: 3.9 - 2.1
Отборы+перехваты: 3.7 + 3.9 - 2.9 + 5.0
Инстат Индекс игрока: 235 - 257
При этом Караваев большую часть сезона отыграл в полузащите, а Морозюк в защите.
Коля - немного более классный и опасный впереди игрок, но жена, активное давление "журналистов" и результативные ошибки в защите парня затравили.
Караваев - основной игрок сборной, что тут комментировать. То что он проигрывает нашим основным игрокам и в защите и в полузащите по классу только показывает уровень нашей селекции. Ведь за умеренные деньги можно было бы найти и парня сильнее Кендзеры. Но хоть лавку удлинили.
Сховати
Умник, вообще не согласен. Кендзера хорош в защите но никакой в атаке. Кроме кросов ничего.
Караваев это и смещение в центр и кросс. И защита и дриблинг.
Наконец то универсальный игрок. Футбол 2019 года это универсализм.
Сховати
Trasher871, есть такое опасение, что будет разделение:
УПЛ, где атака соперников не столь классная, - Караваев.
Еврокубки - Кендзера.
По итогу Кендзера только потеряет в трансферной стоимости. Хотя, может мы чего-то не знаем, и поляка летом продадут.
Сховати
Умник, Если поляка продадут, то да . По поводу Кендзёра с более сильным соперником (надо обороняться), Караваев - когда больше атакуем вроде логично. Но в таком случае, у кого-то меньше игровой практики (по такой логике у поляка), а это скажется на игровом тонусе, сыгранности, психологии.
По дриблингу. Есть такое подозрение, что Болбата Фонсека именно по этой причине предпочел Бутко - способность обыграть 1 в 1 соперника на фланге при поддержке позиционного наступления у него заметно выше. Но замена-то эта с двухкратным ухудшением оборонительных функций игрока на фланге. В 4 матчах ЛЧ, где его ставили, Шахтер получил 12 мячей. Совпадение - не думаю. Ещё Демьяненко пихал Гусева правым защитником.
ИМХО - путь бесперспективен. Основное для защитника- наличие оборонительных скиллов, поддержка атаки- бонус.
Сховати
Умник, увидим по крайней мере один фланг перевешивал другой.
Теперь есть вариативность.
Ура рад что что Саня теперь у нас. Человек простой. Игрок очень качественный. На мой взгляд намного креативные Кендзеры.
На складе Шаблиевской древесины прибыло...открываем дорогу молодым