26 червня 2019 22:54

Динамовцы U-17 - о победе над "Металлистом 1925"

Коментарі тренера та гравців «Динамо» (U-17) після переможного поєдинку з «Металістом-1925» (5:1).


Артем ЯШКІН, тренер «Динамо» (U-17):


- Якщо чесно, хлопці налаштовані стати чемпіонами, тому в кожному матчі прагнуть забивати та здобувати переконливі перемоги, як сьогодні. У кожному матчі ми проводимо ротацію, аби не покладатися на одних і тих самих гравців, і всі футболісти для нас фактично рівні. Не акцентуємо увагу на тому, що пропустили наприкінці гри з «Металістом», оскільки потрібно враховувати, за якої спеки проходив матч, тому, напевно, зіграла свою роль певна розслабленість, оскільки перемогу вже було забезпечено.


По ходу групового турніру ми більше реалізовуємо гольові моменти, які створюємо біля воріт суперника, ніж втрачаємо. Напевно, лише в матчі з «Карпатами» були нагоди, які потрібно було втілювати в забиті м’ячі, але в останніх двох іграх, як на мене, реалізація була на хорошому рівні.


Що стосується подальшого переходу на наступний рівень – до команд U-19 та U-21, то, як на мене, всі хлопці, які перебувають у команді, готові до цього кроку. Деякі з них уже спробували цей рівень, як кажуть, на смак, але інші, на мій погляд, також гідні грати на високому рівні. І ми, тренери, дуже раді за них.


Анатолій КОЗЛЕНКО, захисник «Динамо» (U-17):


- Перший тайм розпочали активно, змусивши суперника «поплисти» та забивши більшість м’ячів, а після перерви вже заспокоїли гру. «Металіст» нічим не здивував, ми просто хотіли на позитивній ноті завершити виступи в групі. Прикро, що пропустили цей гол на останній хвилині – напевно, це можна пояснити розслабленістю, оскільки неприпустимо двічі поспіль припускатися подібних помилок на своїй половині поля.


На турнірі, як загалом і в сезоні, ми використовуємо різні тактики. Коли граємо 4-3-3, то більш насичений центр поля. Сьогодні ми почали грати за цією схемою в середині другого тайму, щоб позбавити суперника м’яча, оскільки до цього в них була перевага в центрі поля, від чого нашим захисникам було важче їх стримувати. Коли ж наситили середину, то фактично «перекрили кисень» супернику, і моментів біля наших воріт практично не було.


Артем КУЛАКОВСЬКИЙ, півзахисник «Динамо» (U-17):


- Сьогодні я зіграв другий матч після травми – я не грав два місяці через надрив бокової зв’язки коліна. Спочатку планувалося, що мене замінять у другому таймі, але потім тренери вирішили дати мені зіграти повний матч, відчути, як кажуть, ігровий ритм. Сьогодні ми повністю контролювали гру та домоглися позитивного результату. По ходу матчу мої функції змінювалися – спочатку я діяв у опорній зоні, потім висунувся трохи вище. Загалом, для мене немає різниці, де грати, почуваюся однаково комфортно.


Якщо говорити про груповий етап фінального турніру, то найважчим видався перший матч. Мало того, що важливо вдало стартувати з психологічної точки зору, так ще й «Карпати» дали нам бій. У півфіналі на нас чекає зустріч зі «Зміною-Оболонь». Не бачив, як вони зіграли з «Шахтарем», але до 60-ї хвилини тримали свої ворота «сухими», а це свідчить про те, що команда хороша. Утім, ми будемо грати у свою гру та маємо вигравати. Не можу сказати, що «Зміна-Оболонь» знайома нам, оскільки на чемпіонат Києва ми грали з ними аж два роки тому. Знаю, що вони намагаються грати через пас, м’яча так просто не віддають, але якщо ми будемо пресингувати, то вони будуть змушені віддавати його нам.