26 червня 2019 18:19
2

Журналист: "Срна пообещал мне вести себя хорошо"

У червні Даріо Срна оголосив про завершення кар’єри гравця і повернувся до Шахтаря, приєднавшись до нового тренерського штабу комнади.


- Прихід Луїша Каштру – це продовження португальської філософії клубу і виховання бразильців до рівня європейських зірок. Я прогнозую, що наступного сезону дуже багато обличь ми побачимо в Шахтарі – переконаний Ігор Циганик.

Які ж функції виконуватиме легендарний екс-захисник Гірників? Ігор Циганик розповів про це.


- Я радий, що Даріо повернувся до України. Такі персонажі потрібні, вони додають колориту, рівня, статусності тим змаганням, де вони присутні. Маючи такого помічника, як Даріо, Луїш Каштру швидко адаптується до українського футболу. Він йому багато чого якісного підкаже.

Мені були цікаві самі функції Даріо. Для мене було несподіванкою, бо я так розумію, що він ще на рік збирався продовжити контракт із Кальярі, але отримав запрошення від Шахтаря і одразу все залишив і повернувся в Україну. Він поки що сам не визначився зі своїм майбутнім, і в Шахтарі дадуть йому час на визначення: чи виконувати обов’язки функціонера, чи стати тренером. Він стане хорошим тренером для Шахтаря, бо йому не треба ні до чого призвичаюватися. Він має ліцензію PRO. Зараз він виконуватиме, напевне, і представницькі функції: їздитиме на жеребкування, даватиме коментарі в плані стратегії клубу.

Разом з тим він працюватиме у тренувальному процесі, він покликаний адаптувати Луїша Каштру до українського футболу. Це буде дуже цікаво. У найближчі кілька місяців ми побачимо, який шлях він обере сам. І Каштру, і Срна разом нестимуть відповідальність за виховання і зростання молодих футболістів, щоб вони швидше адаптовувалися. Срна на прес-конференції пообіцяв, що Шахтар виграє чемпіонат. Я не впевнений. У Динамо зараз сформувалася хороша команда і готова давати результат. А у Шахтаря будуть певні зміни, новачків треба вводити, а як вони адаптуються – велике питання. Я сам віддаю перевагу Динамо в наступному сезоні. Я готовий навіть посперечатися з Даріо і поставити на київське Динамо.
Обещать - не значит жениться. Да и этого горбатого только могила исправит.
гавно не может не вонять