24 червня 2019 17:30

Первый сбор "Львова": интенсивные комбинированные тренировки и физиологические тесты для игроков

Розпочавши перший тренувальний збір із кількох одноразових втягуючих занять, з 21 червня львівська команда перемкнулася на інтенсивний режим роботи. «Синьо-золоті леви» працюють двічі на день у Винниках, комбінуючи тренування у тренажерній залі із роботою з м’ячами на футбольному полі.


Як зазвичай, перший збір у літнє міжсезоння ставить за мету відновити фізичний та функціональний стан гравців до того рівня, який вони мали під час змагального періоду. Саме тому футболісти ретельно виконують усі інструкції нового тренера з фізпідготовки Саміра Алакбарова. Також на початку тижня гравці, розподілені у дві групи, беруть участь у спеціалізованих фізіологічних тестуваннях.


«Намагаємося не просто вантажити хлопців звичайною біганиною, але й максимально залучати їх до роботи з м’ячами. Тобто давати їм комбіновані навантаження. Бігова робота – вчорашній день. У сучасному футболі уся міжсезонна підготовка має включати у себе тренування з м’ячами. Це поліпшуватиме технічні навички хлопців і допоможе команді в офіційних матчах.


Що робимо на тренуваннях? Акцентуємо увагу на різноманітних тактичних елементах: перебудові чи відборі м’яча, позиціонуваннях та руху гравців, вертикальних передачах, тощо», – розповів про перебіг підготовки наставник команди Богдан Блавацький.


Перший тренувальний збір «Львова» завершиться виїзними спарингами з тернопільською «Нивою» 28 червня та «Агробізнесом» з Волочиська 2 липня. Команда матиме два вихідних дні, а вже 5 числа розпочне безпосередню підготовку до старту нового сезону. Вже відомі суперники «містян» у контрольних поєдинках на другому тренувальному зборі: 14 липня – «Оболонь-Бровар» (Київ) та 19 липня – «Волинь» (Луцьк). В інші вакантні дні другого тренувального збору можливі проведення двосторонніх ігор.