20 червня 2019 14:54

Олег БОЙЧИШИН: "Мякушко выразил желание поиграть в европейском чемпионате"

У «Карпатах» відбулися та продовжують відбуватися кадрові зміни. Детальніше про них розповів спортивний директор ФК «Карпати» Олег Бойчишин.


«Від імені клубу хочу щиро подякувати Денису Мірошніченку, Сергію Мякушку та Роману Дебелку. Кожен з них напряму долучився до загального результату та виконання завдання наприкінці чемпіонату – збереження прописки у Прем'єр-лізі. Цікаво те, що контракт Дениса завершився наприкінці травня, але він не міг залишити команду у скрутну хвилину і продовжив з клубом угоду на час перехідних матчів. Звісно, ми з розумінням поставилися до того, що Мірошніченко прийняв пропозицію команди, яка гратиме в груповому етапі Ліги Європи. Ми можемо лише побажати йому успіхів і ще раз подякувати за 6 років в «Карпатах». Щодо Сергія Мякушка, то ми з радістю продовжимо із ним контракт, однак наразі він висловив бажання пограти в європейському чемпіонаті. Роман Дебелко також заслуговує на теплі слова вдячності за свою самовіддачу. Ми сподіваємося, що йому також щаститиме в новому клубі та в єврокубках. Контракт закінчився і в Артема Федецького – наразі ми перебуваємо у переговорному процесі. Крім цього команду залишив Папа Гуйє – за «Карпати» він більше не гратиме».


«З оренди до нас повернулося четверо гравців. Центральний захисник Олег Веремієнко, який останнім часом грав за «Калуш» приїхав до Львова із медаллю чемпіона світу U-20. Ми дамо шанс йому себе показати у першій команді. Ігор Карпенко дуже непогано проявив себе у складі «Волині» – ми зацікавлені в тому, щоб він продовжував прогресувати. Із винниківського «Руха» повернувся Максим Грисьо – його оренда завершилася, а також Назар Вербний, якого ми повернули достроково. У цій ситуації ми хочемо подякувати керівництву «Руха» за розуміння та сприяння».


«Це не всі зміни. Очевидно, ми не будемо продовжувати контракти із ще кількома гравцями, а можливо, дехто з них сам забажає залишити «Карпати». Також, звісно, ми працюємо на трансферному ринку і запрошуємо виконавців, які зможуть підсилити нашу команду», – підсумував Олег Бойчишин.