20 червня 2019 14:04

Дмитрий ШАСТАЛ: "Теперь "Александрия" в статусе бронзового призера, к нам будут приходить более сильные игроки"

Нападник «Олександрії» оцінює попередній сезон, називає найпам’ятнішим поєдинки й пояснює, чому восени грав яскравіше, ніж навесні


— Дмитре, я розумію, що Ваших партнерів уже багато разів запитували про це, та все ж: оцініть, будь ласка, минулий сезон для «Олександрії».


— Можу порівняти його з хорошим кінофільмом або серіалом, де ти — в центрі сюжету! Все сподобалося, залишилось багато приємних емоцій і спогадів. А головне — хепі-енд.


— Який матч став для Вас найпам’ятнішим?


— Виокремлю два. Перший — 2:1 із «Динамо». Другий — 0:1 із «Шахтарем» удома, коли ми поступилися фактично через пенальті з категорії «на розгляд арбітра».


— Як би Ви пояснили те, що в ІІ етапі Ваша команда виграла всього два матчі з 10-х?


— Перша причина — всі суперники дуже сильні. Друга — те, що в першій частині чемпіонату ми створили собі настільки значний гандикап, що навесні могли дозволити собі не завжди бути максимально сконцентрованими.


— Що цікаво, Ви також провели весну не так яскраво, як літо-осінь 2018-го. З чим це пов’язано?


— Вся справа в травмі, отриманій узимку. Через неї я пропустив цілий збір, причому найважливіший із точки зору підготовки до весни. Той пропущений місяць дався взнаки в другій частині сезону. От минулого року після літа я набрав чудову форму, що проявлялось у матчах.


— Не встигло початися міжсезоння, як «Олександрія» розпрощалася з двома футболістами основи. Це насторожує…


— То не до мене — трансферами не я займаюся. Можу сказати тільки, що міграція у футболі — нормальне явище. Плюс до того, пам’ятайте: тепер ми у статусі бронзового призера чемпіонату, до нас будуть приходити сильніші гравці.


— Восени «Олександрію» чекає груповий етап ЛЄ. Чи заглядаєте думками туди, під осінь?


— Якби ми знали суперників, країни, куди будемо їздити, мали би підстави «заглядати думками», а так — поки немає про що мріяти!


— Впродовж «літньої» теми: де і як знімали напруження після «бронзового» Чемпіонату?


— Відпочивав у Хорватії, об’їздив фактично всю країну. Зокрема, був у Дубровнику й зрозумів, чому тут так часто знімають фільми й серіали. Все дуже сподобалося — чудова країна!