19 червня 2019 22:57

Павел ЧЕРЕДНИЧЕНКО: "Играли на искусственном поле с соперником на год старше, но приняли бой"

Після фінального матчу турніру «Alfa Cup Albena 2019» з болгарським «Лудогорцем» наставник «Динамо» U-13 Павло Чередніченко поділився враженнями від матчу і підвів підсумки турніру:


- Це був наш четвертий матч на турнірі. Фінальна гра проходила в 150-ти кілометрах від місця нашої дислокації - в місті Разград, куди ми добиралися дві з половиною години автобусом. Кінцівку першості міста і підготовку до турніру ми провели на зеленому полі, як, власне, і перші три матчі на «Alfa Cup Albena 2019». А сьогодні, коли ми прибули на гру, нас чекав неприємний сюрприз - суперник приймав нас на синтетиці. Я попросив, щоб ми все-таки грали на зеленому полі, яких на базі «Лудогорца» більш ніж достатньо, але переговори ні до чого не привели, і команди в 30-ти градусну спеку грали на штучному покритті, де випаровування і запах гуми трималися в повітрі . Звісно, у наших гравців не було можливості правильно підібрати взуття, оскільки на таких полях потрібно грати не в бутсах, а у взутті без шипів, щоб запобігти травмам гомілкостопа і колінних суглобів, а також м'язовим травмам. Крім того, як з'ясувалося, у складі суперника грали футболісти на рік старші (U-14), про що нас теж ніхто не попередив.


Але ми прийняли ці правила гри. В результаті, вже на початку першого тайму наш футболіст Віталій Сумка отримав м'язову травму. Увечері разом з лікарем команди ми повеземо його у медичний центр на діагностику. Сподіваємося, що все не дуже серйозно.


Команда суперника давно тренується на цьому покритті, тому була пристосована до нього в таких кліматичних умовах. Тим не менш, ми не відходили від свого футболу, використовували високий пресинг і діяли активно. У першому таймі хлопці витримали навантаження - ми пропустили м'яч внаслідок ряду помилок наших захисників, зокрема, Олександр Галіч сфолив у своєму штрафному майданчику і заробив пенальті. Ми відігралися після штрафного, який виконав Кирило Осипенко, а Руслан Нестеренко виявився першим на добиванні.


На цей турнір ми привезли повну обойму футболістів і всіх подивилися в справі. У другому таймі ми зробили ряд замін, в нашому складі грав хлопчик 2007-го року народження. Ми створили багато моментів біля воріт суперника, які не реалізували. У підсумку, самі пропустили автогол, коли Богдан Редушко зрізав м'яч в свої ворота. Потім в наших воротах опинився третій м'яч після стандартного положення, а четвертий гол став наслідком втоми: за рахунок індивідуальної швидкості футболіст «Лудогорця» втік до наших воріт і реалізував свій момент.


- Наскільки турнір «Alfa Cup Albena 2019» був корисний для вашої команди?

- Шкода, що в останньому матчі «Лудогорець» не пішов нам назустріч, не погодився зіграти на натуральному полі, і хлопцям довелося мучитися, діючи проти старших суперників. Все ж ми намагалися грати в свій футбол за чесними правилами, адже ми «Динамо» Київ і вчимо дітей грати тільки за спортивним принципом.

В цілому, турніром ми задоволені, умови у нас були хороші: хлопці могли і купатися в морі, і позасмагати. Харчування та проживання також на високому рівні. З кожним днем наш колектив стає більш і більш згуртованим.


- Які подальші плани вашої команди?

- По приїзду до Києва всі хлопці йдуть на канікули, відпочивають, відновлюються. Повторюся, шкода тільки, що наші футболісти Сумка і Пашко отримали травми, але сподіваємося, що все обійдеться. На початку серпня збираємося і починаємо підготовку до чемпіонату України та першості міста Києва.