16 червня 2019 19:07

"Динамо" U-13 одержало вторую победу на Alfa Cup Albena 2019

У другий ігровий день на міжнародному турнірі "Alfa Cup Albena -2019", що проходить цими днями у болгарському місті Албена, "Динамо U-13 протистояла харківському "Металісту-1925".


Як і попередню гру, цей поєдинок наша команда розпочала з місця у кар'єр, не проводячи розвідку і до 10-ї хвилини вже вела у рахунку 3:0. Перша ж атака киян завершилася дуже небезпечним моментом. Захисникам харків'ян не залишилося нічого іншого, окрім, як фолити у власному штрафному майданчику проти нашого півзахисника Віталія Сумки. Справедливий пенальті чітко реалізував сам постраждалий. Не пройшло і двох хвилин, як динамівці провели ще одну перспективну атаку у ході якої партнери вивели один на один до воріт нападника Матвія Пономаренка, і той не змарнував свій момент. Воротар зміг зреагувати, але траєкторію польоту м'яча не змінив, і той залетів у сітку. А ще через кілька хвилин до чергового взяття воріт призвело стандартне положення: після подачі від кутової позначки капітан "Динамо" Руслан Нестеренко на ближній стійці переправив м'яч у сітку.


Незважаючи на не зовсім вдалий початок поєдинку, харків'яни не опустили рук, проявили характер та продовжували іти вперед. В одній із атак вони були винагороджені за свою наполегливість і змогли один м'яч відквитати - відзначився Максим Слюсаренко. Відчувши, що наша команда дещо збавила оберти, суперник скористався цим та реалізував ще один свій момент: Роман Горенко, залишившись без нагляду, скоротив відставання у рахунку до мінімуму.


Надалі гра проходила на зустрічних курсах, майже без центра поля. Кияни намагалися багато комбінувати, а "Металіст" розраховував на контратаки. Кілька разів доводилося вступати у гру нашому воротарю В'ячеславу Суркісу, який виручав свою команду. Втім, було гаряче і біля протилежних воріт, коли Марк Кессель раз за разом переводив м'яч за межі поля на кутовий.


У другому таймі "Металіст", який відчув, що у нього пішла гра, продовжував діяти активно, але і кияни не пасли задніх. Провівши у перерві заміни, які освіжили гру, вони з новими силами почали нагнітати ситуацію біля воріт суперника. Нарешті, Сумка отримав м'яч у штрафному майданчику та прокинув його у сітку повз воротаря, збільшивши перевагу своєї команди та оформивши дубль. Ще один чудовий момент мав Редушко: із меж штрафного майданчика він цілив у площину воріт, але воротар у стрибку зміг зреагувати на цей удар. А ще в одному епізоді на допомогу "Металісту" прийшла стійка, яка прийняла на себе удар Галіча після навісу від кутової позначки.


Справедливості заради слід відзначити, що огризалися харків'яни у другому таймі нечасто, але доволі гостро, та наші захисники діяли злагоджено, нейтралізуючи загрозу. У час, що залишився до фінального свистка нагоди відзначитися ще мали Лемішко, Осипенко та Сумка, але рахунок на табло більше не змінювався.

Свій наступний матч на турнірі наша команда проведе завтра, 17-го червня, проти луцької "Волині". Початок о 17.50.


"Alfa Cup Albena 2019". 2-й тур


16.06.2019. Albena Football Complex


"Динамо" U-13 - "Металіст-1925" U-13 - 4:2 (3:2)


"Динамо": 71. Суркіс, 17. Нестеренко (к), 3. Кузьменко, 19. Захарченко, 22. Бельчиков, 2. Подейко, 77. Сумка, 7. Осипенко, 23. Білоусов, 20. Лемішко, 11. Пономаренко.


Після перерви на поле вийшли: 1. Микитенко, 4. Кусий, 18. Пашко, 8. Редушко, 21. Чернявський, 5. Галіч, 9. Задорожний.


Голи: Сумка (2, з пен., 38), Пономаренко (5), Нестеренко (8) - Слюсаренко (11), Горенко (19).