11 червня 2019 18:28
1

Парад рекордов и юбилеев сборной Украины на "Арене Львов"

Відбіркові львівські матчі збірної України на Євро-2020 проти збірних Сербії та Люксембургу принесли чимало позитивних фактівВіктор Циганков, оформивши з інтервалом в 1-ну (!) хвилину дубль у сербські ворота, став автором найшвидкісного дублю гравців збірної України.



Другий гол Євгена Коноплянки у ворота збірної Сербії став для нашої збірної ювілейним, 200-м, забитим у матчах рангу чемпіонату світу (113 м’ячів), Європи (82) а також Ліги націй (5).



У Львові збірна України, розгромивши збірну Сербії з рахунком 5:0, здобула 25-ту велику перемогу в своїй історії. 10 разів наша збірна громила суперників у товариських матчах, 6 – у чемпіонатах Європи та 9 – у чемпіонатах світу. 15 разів головна команда країни перемагала суперників на своєму полі, 6 – у гостях і 4 – на нейтральних полях. До речі, «вікторія» над сербами після 12-річної перерви стала повторенням найбільшої перемоги синьо-жовтих в рамках чемпіонатів Європи.


У матчі зі збірною Сербії 200-й офіційний матч у своїй українській кар'єрі провів захисник збірної України Сергій Кривцов. 148 зустрічей Кривцов відіграв у чемпіонатах України в складі запорізького «Металурга» і «Шахтаря», 21 – у Кубку України, 17 – в єврокубках, 3 – за Суперкубок і 11 – за збірну України.


Перший «сербський» гол Євгена Коноплянки став для нього ювілейним 20-м у лавах збірної України. Більше голів провели лише Андрій Шевченко (48 м’ячів) та Андрій Ярмоленко (36).«Синьо-жовті» здобули вже 7-му поспіль вікторію на «Арені Львів», на один пункт випередивши інший фартовий львівський стадіон – «Україну».



Роман Яремчук, провівши гол у ворота збірної Люксембургу, став автором 30-го м’яча «синьо-жовтих» саме на «Арені Львів», а збірна України здобула ювілейну, 10-ту, перемогу на цьому стадіоні.



Збірна України 5-й раз у своїй історії зустрічалася зі збірною Люксембургу і 5-й рекордний раз поспіль здобуває перемогу. Раніше наша збірна святкувала по 4 перемоги у чотирьох матчах зі збірними Андорри, Естонії, Казахстану та Сербі


Цыганков забивал на 26-й (25:40) и 28-й (27:19) минутах, поэтому никакого рекорда он не установил - это враньё от сайта УПЛ.