11 червня 2019 08:47

"Динамо" U-11 обыграло "Шахтер" и стало победителем турнира в Купянске

У Куп'янську (Харківська область) завершився XXIV футбольний турнір серед дітей на призи ФК «Мрія UFC».


У ньому взяли участь 12 команд, поділені на дві групи по шість в кожній. «Динамо» U-11 (футболісти 2008-го року народження) під керівництвом Сергія Журавльова потрапило до групи «В», пройшовши її на одному диханні, обігравши всіх суперників і з першого місця вийшовши у чвертьфінал.


У перший ігровий день наша команда з великим рахунком обіграла ДЮСШ «Буринь» 8:0. У другій виявилася сильнішою господарів ФК «Мрія UFC-1» - 6:1 і харківську ДЮСШ-5 - 12:0. Потім наша переграла ФК «Мрія UFC» (2007) і «Авангард» з Краматорська, святкувавши перемогу над цими командами з однаковим рахунком 3:0. Ігри складалися з двох таймів по 25 хвилин.



У чвертьфіналі кияни зустрілися з харківською ДЮСШ-4 і не залишили їй шансів, забивши у ворота суперника вісім м'ячів. Потім в півфіналі команда Сергія Журавльова ще раз переграла «Авангард» 3:0, а у вирішальному поєдинку протистояла донецькому «Шахтарю». Фінальний матч вийшов напруженим і цікавим, киянам і тут не було рівних, вони перемогли з рахунком 3:1 і підняли над головою кубок переможця!


Таким чином, у 8-ми матчах динамівці забили 46 м'ячів і пропустили всього 2, причому обидва з пенальті і один з них у фінальному поєдинку.



Детальніше про виступ своїх підопічних розповів тренер Сергій Журавльов:


- На турнір поїхала друга команда. Хотіли подивитися перспективу цих дітей на майбутнє. Найсерйознішим суперником на турнірі був «Шахтар» і, як ми прогнозували, зустрілися з ними в фіналі. Вони приїхали з Донецька - це команда, яка базується на території, підконтрольній ДНР. Цікаво було порівняти рівень підготовки «Динамо» і «Шахтаря». «Гірники» добре зіграли в своїй групі, як і ми, з великим рахунком обігравши багато команд. Я переглядав донеччан, зазначив слабкі місця, ми на них і зіграли. Але я повинен віддати данину поваги супернику - дуже весела і перспективна команда.



Що стосується групового етапу, він пройшов на одному диханні, а потім вже включалися морально-вольові якості. У фіналі ми зіграли перший тайм 0:0. «Шахтар» нас перегравав, але ми вистояли, і я вдячний хлопцям. Потім нам вдалося забити м'яч, а незабаром арбітр придумав 11-метровий удар в нашу сторону і «Шахтар» зрівняв рахунок. Але я підійшов до наших хлопців, заспокоїв, попросив грати в свою гру, хоча емоції всередині вирували. І вони зуміли забити ще два голи і виграти турнір з рахунком 3:1.



Ще запам'ятався «Авангард» з Краматорська і «Арсенал» з Харкова. Хороші команди. Я побажав організаторам на майбутнє, щоб вони подумали над форматом. Грати в таку спеку два матчі за день, а це 100 хвилин, для хлопців такого віку - дуже складно, навантаження велике. У нас було 14 хлопців, а інші команди приїхали в складі 18-20 осіб. Ці команди могли проводити ротацію, а у нас ресурси були обмежені. У наступному році в ювілейному, 25-му за рахунком турнірі організатори планують грати в форматі 11 на 11 гравців на все поле, але я рекомендую їм не поспішати, адже для дітей це буде дуже велике навантаження в їхньому віці.



На закінчення хочу подякувати за допомогу батькам, які приїхали на турнір підтримати хлопців. Вони допомагали нам і з пранням форми, і з харчуванням, яке було не найкращим. Їх було чоловік 15, це дуже здорово. Без їх допомоги ми б не впоралися, спільними зусиллями ми і досягли перемоги.


Відзначимо, що двоє футболістів нашої команди отримали індивідуальні нагороди. Найкращим воротарем турніру був визнаний голкіпер «Динамо» Назар Щербак, він пропустив за 8 ігор лише два м'ячі. А найкращим гравцем став хлопець, якого всього 2-3 місяці тому наша селекційна група відшукала в Одесі, - Микита Дяченко.