7 червня 2019 16:25

"Динамо" U-11 с первого места вышло в следующий этап Liepaja Challenge Cup 2019

У п’ятницю у латвійському місті Лієпая стартував міжнародний футбольний турнір «Liepaja Challenge Cup 2019», у якому бере участь команда «Динамо» U-11 (футболісти 2008 року народження) під керівництвом тренера Віктора Усова.


За головний приз змагатимуться 24 колективи з Англії, Німеччини, України, Латвії, Литви, Польщі, Естонії, Фінляндії та Росії. Кияни потрапили до групи «D» разом із лондонським «Арсеналом», ФК «Лієпая-2009», польською «Варшовією», естонським «Номме Калью» та фінським EPS. Ігри проходили на полях стадіону «Даугава» у форматі 7 польових гравців + воротар та складалися з одного тайму, що триває 17 хвилин. У перший день змагань, 7-го червня, наша команда провела вісім матчів.


Спочатку динамівці зустрілися із лондонським «Арсеналом». З перших хвилин динамівці притиснули грозного суперника до воріт та провели кілька небезпечних атак, які завершували ударами по воротах. І вже другий з них досяг цілі: це Кирило Рибак ударом справа вразив ворота. «Арсенал» відповів небезпечним штрафним ударом, після якого м’яч пролетів поруч зі стійкою. Хороші моменти мали Федоренко та Чубатюк, але їм трохи не вистачило влучності. А незадовго до фінального свистка Меньшиков подвоїв рахунок прекрасним ударом у кут воріт, а на останній хвилині зустрічі остаточний рахунок 3:0 встановив Семенов, перехитривши воротаря та переправивши мяч у сітку після подачі кутового.


Далі наша команда провела поєдинок із «Номме Калью». Кияни теж розпочали гру досить жваво, тому основні події відбувалися на половині поля суперника, проте до реальних загроз справа не доходила. Українці грали широко, активно задіюючи фланги. Звично активними були Федоренко і Рибак, але з ударми наших гравців справляввся воротар. Одного разу після закиданння справа м’яч ледве не влучив у дальню «дев’ятку», але на кілька сантиметрів розминувся із хрестовиною. Кількох суперників чудово пройшов Рибак і завдав удару по воротах, але знову чудову реакцію продемонстрував воротар естонців. Нарешті, наші хлопці були винагороджені за старання, і Рибак прекрасним ударом вивів свою команду уперед. Цей м’яч став єдиним у матчі та приніс мінімальну перемогу «Динамо».


У наступній грі проти господарів ФК «Лієпая-2009» динамівці результативно завершили свою першу ж атаку. Після удару Рибака та метушні у штрафному майданчику м’яч врешті-решт, опинився у воротах. Надалі події розвивалися, як і у попередніх поєдинках. Кияни не дозволяли супернику навіть переходити на власну половину поля, не кажучи вже про загрози воротам. Коли їм все-таки вдавалося наблизитися до володінь Ігоря Костенка, латвійці обмежувалися подачами та навісами до штрафного майданчика, з якими наш голкіпер справлявся. Тим часом біля протилежних воріт чудовий удар вийшов у Микити Семенова, але голкіпер у стрибку відбив м’яч у нижньому куті, а також у Іллі Морозова, але і йому трохи не пощастило. А ось їх партнеру Івану Сухому вдалося відзначитися: він завершив забитим м’ячем чудово розіграну атаку. 2:0 – чергова перемога динамівців на турнірі «Liepaja Challenge Cup 2019».


Ще один матч першого групового етапу із фінським EPS розпочався із результативної атаки українців, яку точним ударом завершив Богдан Чубатюк, забезпечивши нашій команді перевагу вже зі стартових хвилин. Наступні атаки киян були не менш гострими, але менш результативними.Федоренко зробив навісну передачу на Меньшикова, але тому не вдалося переграти воротаря EPS. Хороші прориви флангом робив Войтко, на швидкості обігруючи суперників з подальшими навісами до штрафного майданчика. А за хвилину до фінального свистка, як тількии кияни розіграли цікаву, комбінаційну атаку, другий м’яч у ворота фінів провів Рибак.


Нарешті, у заключній грі проти «Варшовії» суперники розігрували перше місце у групі. Динамівці, як завжди, розпочали гру з активного пресингу, і після подачі кутового досягли успіху, коли капітан Микола Петровський виявився найкмітливішим у чужому штрафному майданчиику. Через кількка хвилин Павло Люсін збільшив перевагу своєї команди після подачі кутового і удару із середньої відстані. До великого рахунок довів Микита Семенов, влучно пробивши із меж штрафного майданчика, а через кілька хвилин ударом у кут відзнначився Меньшиков, скориставшись незлагодженістю дій поляків в обороні. Остаточний же рахунок встановив Рибак, якому асистував Семенов.


Таким чином, за підсумками першого групового етапу підопічні Віктора Усова набрали 15 очок із 15-ти можлиивих, не пропустили жодного м’яча та з першого місця вийшли до другого групового етапу. На цій стадії 12 найкращих команд, що посіли перші три місця у своїх підгрупах, були поділені ще на дві групи по шість колективів у кожній. Саме вони продовжать боротьбу за головний трофей. До півфіналу вийдуть по дві кращі команди з кожного сикстету.


За вихід з групи «Динамо» позмагається із латвійською футбольною школою «Балтика», німецькиими «Гертою» та «Кьольном», місцевою ФК «Лієпаєю» та ще однією латвійською командою «Метта».


Стартовий матч другого групового етапу наша команда проведе о 16.40 проти футбольної школи «Балтика», що посіла друге місце у групі «С».