5 червня 2019 00:10

Артем ФЕДЕЦКИЙ: "И "Волынь", и "Карпаты" заслуживают играть в Премьер-лиге"

Артем Федецький повернувся у стартовий склад «зелено-білих» і вивів партнерів на матч з «Волинню» у статусі капітана. Про свої враження від західноукраїнського дербі карпатівець розповів у коментарі Інформаційному центру ФК «Карпати».


– Артеме, як оціните сьогоднішній матч?


– Дербі – є дербі. Тим більше, що ми давно з «Волинню» не грали. Шкода, що не забили – ми створювали доволі непогані моменти. Хлопці – молодці, билися до кінця. В Луцьку буде цікаво. «Волині» треба буде забивати, а нам – не пропускати. Гадаю, дербі вдалося. І «Волинь», і «Карпати» заслуговують грати в Прем’єр-лізі.



– Якщо брати до уваги різні обставини, то для вас поєдинок проти «Волині» є особливим?


– Я за «Волинь» не грав, але мій батько був капітаном команди і віддав цьому клубу 17 років своєї кар’єри. Все одно є певний підтекст – там я народився, в Луцьку в мене багато родичів. Проте більшою мірою вважаю себе львів’янином, до того ж мій тато з Львівщини, тому в мене є внутрішня любов до цього краю.


– Сьогоднішню гру можна назвати дещо обережною у зв’язку з тим, що команди тримали у підсвідомості матч-відповідь в Луцьку?


– Однозначно, всі знали, що попереду ще одна зустріч. «Волинь побудувала свою гру на контратаках, ми хотіли потішити своїх вболівальників. Хочеться їм подякувати, адже це найкращий матч, якщо враховувати відвідуваність. Все буде вирішуватися в Луцьку. Думаю, там також прийде багато вболівальників, наші фанати приїдуть – буде класний матч. Нехай федерація вирішить так, щоб і «Карпати», і «Волинь» грали в УПЛ.