4 червня 2019 12:37
4

Фонсека раскритиковал футбольную власть в Украине

Головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека розповів про власні спостереження за українським футболом протягом того часу, що він провів у Шахтарі:


- Чому Україна не виробляє і не формує хороших гравців? Адже є багато молодих хлопців, які чудово грають у футбол. Відверто кажучи, я думаю, що потрібно почати все з самого початку. І продумати, як потрібно формувати хорошого якісного українського гравця. Потрібно змінити менталітет тренувань. Менталітет ігор. Змінити повністю все! Повірте мені, ніхто не зможе добре оцінювати гравців, якщо більшість часу хлопці будуть тільки оборонятися. Якщо вони будуть грати без м’яча. А це відбувається в більшості матчів. Гравці не грають, вони беруть участь в матчі.


Я іноземець. Наразі я перебуваю в чужій країні, але мені подобається тут. Мені дійсно подобається Україна. Мені подобається футбол тут. І я думаю, що в Україні є дійсно величезний потенціал, щоб змінити футбол на краще в майбутньому. Але, якщо хтось керує футболом в Україні, буде сидіти на дивані, і чекати, що все це станеться саме по собі, то нічого не зміниться! Тому що за ті 3 роки, що я перебуваю тут, я бачу, що все відбувається саме так! Такі люди сидять і чекають, що все станеться саме по собі. Та нічого не змінюється. Ці люди встають зі своїх диванів тільки тоді, коли трофеї вручають.

Шооооо?! Чому Україна не формує гарних, нових гравців? А чому ж ти поскуповував бразильських хлопчиків і ставиш їх? Чому супер-пупер талановитий український Неймар їде в Арсенал, а грає Фернандо і Тете? Навіщо розповідати всю цю херню! З Фонсеки спеціаліст так собі. Один сезон в Римі все розставить на свої місця.
Сховати
RAV, а разве непонятно почему ? Потому что правильно обучать игрока нужно с самого детства, об этом он и говорит
RAV, не он покупает игроков, не он придумал концепцию развития клуба купи-продай бразильцев, у фонески была задача руководства согласно стратегии развития клуба, он ей следовал, какие к нему вопросы?
Надумав, що таке скажу, але тут я з Фонсекою згоден на всі 100%.